VALİ ÇOMAKTEKİN ``TRAFİK HAFTASI ``ETKİNLİĞİNE KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Karayolları Trafik Haftası münasebetiyle İl Emniyet Müdürlüğünce organize edilen programa katıldı.

12.05.2016 19:11:40 0
VALİ ÇOMAKTEKİN ``TRAFİK HAFTASI ``ETKİNLİĞİNE KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Karayolları Trafik Haftası münasebetiyle İl Emniyet Müdürlüğünce organize edilen programa katıldı. Programda ayrıca Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Jandarma Komutanı Ünsal Ağaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, protokol üyeleri ve emniyet mensupları yer aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Trafik Haftası kapsamında yapılan çalışmalar ve ilimizde trafik sorunlarının azaltılmasına yönelik projeler ile ilgili bilgiler aktardı. Daha sonra kürsüye gelen Vali İ. Halil Çomaktekin ise konuşmasında şunları kaydetti: “Trafik konusunda farkındalık yaratmak, yaşadığımız sıkıntıları asgariye indirmek ve bu konuda vatandaşlarımızda hassasiyet oluşturmak için eğitim çalışmaları ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütülüyor. Bugün yapılan en önemli faaliyetlerden birisi de anasınıfı öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimin verilmesidir. Trafik sorununun temel sebebi eğitim konusudur. Bu konu eğitimle çözülür. Eğitimde de en önemli yaşlar özellikle 0-6 yaş arasıdır. Bu yaşlar insanın yaşam tarzının ve ilerleyen yaşlardaki kişiliğinin altyapısının oluştuğu en önemli yaşlardır. Bu yaşlarda sevgili çocuklara vereceğimiz eğitim, onlar için bir alışkanlık ve yaşam tarzı haline dönüşeceği için etkili bir eğitim olacaktır. Katkı sağlayan başta İl Emniyet Müdürlüğümüze ve diğer ilgili kurumlara teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bulunan eğitim pistinde, öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi. Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri programın sonunda Halk Sağlığı İl Müdürlüğünce temin edilen bisikletleri öğrencilere hediye etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


39.8° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,30%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75