VALİ ÇOMAKTEKİN SUUDİ ARABİSTAN?A GİDİYOR

Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin 31 Ocak ? 6 Şubat tarihleri arasında Körfez ülkelerine yönelik tanıtım ve turizm konusundaki faaliyetlerini pekiştirmek ve ortak iş imkânlarını yerinde tespit etmek amacıyla Suudi Arabistan?ın Riyad ve Cidde şehirlerinde

29.01.2016 20:15:06 0
VALİ ÇOMAKTEKİN SUUDİ ARABİSTAN?A GİDİYOR

Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin 31 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında Körfez ülkelerine yönelik tanıtım ve turizm konusundaki faaliyetlerini pekiştirmek ve ortak iş imkânlarını yerinde tespit etmek amacıyla Suudi Arabistan’ın Riyad ve Cidde şehirlerinde temaslarda bulunacak.Bu kapsamda gerçekleştirilecek olan ziyarete Çorum, Samsun ve Tokat illerinin Valileri, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, OKA yöneticileri ve turizm sektörü temsilcileri de yer alacak.

Gerçekleştirilecek olan ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Vali İ. Halil Çomaktekin şunları kaydetti: “Her geçen gün Arap turistlerin ilgisinin katlanarak arttığı ve özellikle son yıllarda Arap turistlerin ilgi odağı haline gelen Karadeniz Bölgesi, doğu kesimlerden Orta Karadeniz Bölgesi'ne doğru yaşanan turizm hareketliliği ile ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlamaktadır. Orta Karadeniz Bölgesi'ni ziyarete gelen Arap yatırımcıların, turizm acentesi yetkililerinin ve gazetecilerin sayısı her gün artmakta ve bu durum uluslararası platformlarda Orta Karadeniz Bölgesi'nin bilinirliğini olumlu yönde etkilemektedir.

Bölgenin iş ve yatırım imkânlarının, ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak veya yaptırmakla görevli Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)’nın geçmiş senelerdeki kültür ve turizm konusunda markalaşma çalışmalarının devamı niteliğinde Körfez ülkelerine yönelik tanıtım ve turizm konusundaki faaliyetlerini pekiştirmek, ortak iş imkanlarını yerinde tespit etmek ve bütüncül turizm stratejilerinin oluşturulmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunulacaktır.

Gerçekleştirilecek temaslar kapsamında diplomatik ve ticari temsilciliklerinin, yatırım tanıtım ajanslarının, iş dernekleri ziyaret edilecek, Arap iş ve turizm yetkilileri ile toplantılar yapılacaktır. Ayrıca, program çerçevesinde 3-5 Şubat 2016 tarihlerinde Cidde'de açılacak olan Cidde Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'nda Orta Karadeniz Bölgesi standı açılacak ve ziyaretçilere tanıtım yapılacaktır.”

 

Bu kapsamda Vali İ. Halil Çomaktekin yukarıda yer alan programlara katılmak üzere yurtdışında bulunacağından, Valilik Makamına 31 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi vekalet edecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04