VALİ ÇOMAKTEKİN SAĞLIK ÇALIŞTAYINA KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen ?Hastane Bilgi Yönetim Sistemlerinin Etkin ve Verimli Kullanılması Çalıştayına? katıldı.

14.11.2015 20:20:39 0
VALİ ÇOMAKTEKİN SAĞLIK ÇALIŞTAYINA KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen “Hastane Bilgi Yönetim Sistemlerinin Etkin ve Verimli Kullanılması Çalıştayına” katıldı.

Programda ayrıca Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Faruk Tonga, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve sağlık çalışanları katıldı. Programda ilk olarak Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Faruk Tonga ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş hazırlanan proje hakkında bilgiler aktardılar. Vali Yardımcısı Nevzat Sinan’da bir konuşma yaparak projenin İlimizin sağlık sitemine yapacağı katkıdan bahsetti.

Son olarak bir konuşma yapan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Günümüzde iletişim teknolojilerinin hızlı gelişimi sonucunda, bundan birkaç sene öncesine kadar hayal dahi edemeyeceğimiz cihazlar hayatımızın bir parçası haline geldi. Bilişim ve iletişim teknolojilerindeki gelişim hayatımızın her aşamasını şekillendirmeye devam etmektedir. Sağlık hizmetlerinin bu olumlu gelişmeden payını almaması ise mümkün değildir. Her organizasyonda olduğu, gibi sağlık hizmeti sunan kurumların da varlıklarını gelişerek devam ettirmek için kendilerini yenilemeleri ve çağa ayak uydurmaları gerekmektedir. Bu nedenle her kurum kendisinden beklenmen hizmetleri layıkıyla gerçekleştirebilmek için bilişim sistemlerinden en üst düzeyde istifade etmelidir. Yüksek standartlarda sağlık hizmeti sunabilmek, hastalık ve hastalara ilişkin kayıtları tutabilmek için bilgi yönetimi sistemlerinden faydalanılması zorunludur.

Bilişim sistemlerinin kullanılmadığı dönemlerde hastanelerimizde randevu almak bile, vatandaşlarımıza büyük sıkıntılar çıkarmaktaydı. Şimdilerde ise Sağlık Bakanlığımızın kağıtsız hastane sisteminin devreye girmesiyle birlikte sağlık sektörümüz yeni bir boyut kazanmıştır. Sağlık bilgi sistemlerinin devreye girmesiyle hekimlerimizin tanı koymaları ve tedavi uygulamaları da oldukça hızlanmıştır.

Ülkemizin gelişimine paralel olarak halkımızın sağlık sektöründen kalite bağlamındaki beklentisi de artmıştır. Bu nedenle sağlık sektörünün tüm bileşenlerinin halkımızın taleplerine uygun olarak kendilerini geliştirmeleri büyük önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra Avrupa ve dünya ülkelerindeki olumlu örnek teşkil eden uygulamaların ülkemizde kullanılması da bu süreci olumlu yönde etkilemektedir. Bugün bir Avrupa Birliği projesi kapsamında gerçekleşen bu çalışma ilimiz için önemli sonuçlar doğuracaktır. Bu çalıştayın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, projenin ilimize hayırlar getirmesini temenni ederim.

Vali Çomaktekin’in konuşmasının ardından projenin detaylarına ilişkin sunumlar gerçekleştirildi. Katılımcıların görüş alışverişinde bulunması ve sorularının cevaplandırılması ile sona eren programda, Vali Çomaktekin’e Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Faruk Tonga tarafından Çalıştay Katılım Belgesi takdim edildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04