VALİ ÇOMAKTEKİN PARK ALIŞVERİŞ MERKEZİNİN AÇILIŞINA KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Amasya`da yapılan Amasya Park Alışveriş Merkezinin açılışına katıldı.

4.09.2015 09:44:39 0
VALİ ÇOMAKTEKİN  PARK ALIŞVERİŞ MERKEZİNİN AÇILIŞINA KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Amasyada  yapılan Amasya Park Alışveriş Merkezinin açılışına katıldı. Açılışa ayrıca Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Eski Milletvekili Avni Erdemir, Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta ilk olarak konuşan Amasya Park AVM Koordinatörü Bülent Yılmazer, açılışını yaptığımız alışveriş merkezinin insanların gelip alışverişlerini yaparken çocuklarıyla eğlenip zamanlarını geçirebilecekleri bir mekân olduğunu söyledi. Ayrıca 350 kişiye iş imkânı sağladığını ve böyle bir eseri Amasya’ya kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Cafer Özdemir, alışveriş merkezinin büyük bir ihtiyacı karşılayacağını, aynı zamanda istihdama katkıda bulunduğunu söyleyerek bu güzel işletmenin Amasya’mıza hayırlı olmasını diledi.

Son olarak konuşan Vali Çomaktekin şunları kaydetti: “Bugün Amasya çok özel bir gün yaşıyor. Çünkü Amasya ilk alışveriş merkezine kavuşuyor. Bu güzel mekân bize şunu hatırlatıyor; Amasya son yıllarda kültür, turizm, tarım, ticaret ve her alanda önemli gelişmeler kaydediyor. Bu şehirde yaşayan inşaların gelir düzeyi yükseldi. Amasya ilimize gelen yerli ve yabancı turist sayısında önemli artışlar oldu. Amasya önemli bir cazibe merkezi haline geldi. Bunu gören özel sektör temsilcileri de marka kent olma yolunda önemli gelişmeler kaydeden bu şehre, içinde önemli markaların olduğu, ilin ticaret hacmini arttıracak, ilimizin kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını daha üst seviyede karşılayacak bir yatırım gerçekleştirdi. Sadece ilimize değil, komşu illere de hitap edecek önemli bir cazibe merkezini faaliyete geçiriyorlar. Bu mekânın hizmete girmesinde Belediye Başkanımızın ve çalışma arkadaşlarının altyapıda önemli katkıları ve teşvikleri oldu. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu güzel mekânın Amasya ilimize ve firma temsilcilerine hayırlı olmasını diler, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.”

 

Konuşmaların ardından Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri açılışını yaptıkları Amasya Park Alışveriş Merkezini gezerek firma temsilcilerinden bilgi aldılar.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78