VALİ ÇOMAKTEKİN,MUHARREM AYI İFTARINA KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin, Hamdullah Efendi Yaşatma ve Kültür Derneğinin düzenlemiş olduğu Muharrem Ayı iftarına katıldı.

24.10.2015 15:42:59 0
VALİ ÇOMAKTEKİN,MUHARREM AYI İFTARINA KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin, Hamdullah Efendi Yaşatma ve Kültür Derneğinin düzenlemiş olduğu Muharrem Ayı iftarına katıldı.

Hamdullah Efendi Cemevi ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa ayrıca TBMM Başkan Vekili ve Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Amasya Eski Milletvekili Avni Erdemir, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

İftarın ardından programda ilk olarak Hamdullah Efendi Yaşatma ve Kültür Derneğinden bir yetkili Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Cafer Özdemir, tüm İslam Aleminin Muharrem ayını tebrik ederek, programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali İ. Halil Çomaktekin ise programda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Peygamber Efendimizin bize bıraktığı iki önemli emanet vardır. Bunlardan bir tanesi Kuran-ı Kerim, diğeri ise Ehli Beyt sevgisidir. Bizler Kuran-ı Kerim ve Ehli Beyt sevgisiyle birleştiğimiz sürece Allah’ın izniyle hiçbir güç bizleri ayıramaz, bölemez. Bu şekilde kalplerimizdeki sevgimiz ve dayanışmamız artacaktır. Bu günler kalplerdeki şefkat ve merhametin arttığı günlerdir. Bu günde Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin Efendimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Yüzlerce yıl önce yaşanan bu acı olay tüm İslam Alemini derinden üzmüştür.

Bizim bu tarihi olaydan ders çıkararak, birbirimizi daha fazla sevmemiz ve birbirimize karşı daha hoşgörülü ve saygılı olmamız gerekir. Bu amaçla bugün bir araya geldik ve kenetlendik. Bu tablo Cenabı Allah’ı ve Peygamberimizi sevindirecek olan bir tablodur. İnşallah birlik ve beraberliğimiz artarak devam edecektir. Bende bu güzel programda bizleri bir araya getiren Hamdullah Efendi Cemevi’nin değerli yöneticilerine teşekkür ederken, hepinize sevgilerimi ve muhabbetlerimi sunuyor, sizlerin ve tüm İslam Aleminin Muharrem ayını tebrik ediyorum.”  Konuşmaların ardından İftar programı yapılan dua ile sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04