VALİ ÇOMAKTEKİN MARDİN İKİZLER ÇOĞUL AİLELERİ DERNEĞİYLE BULUŞTU

Vali İ. Halil Çomaktekin Mardin İkizler Çoğul Aileleri Derneği ile bir araya geldi. Programa ayrıca İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, Dernek Başkanı Sultan Özen, dernek yönetimi ve üyeleri katıldı.

Mardin 19.05.2016 23:40:20 0
VALİ ÇOMAKTEKİN MARDİN İKİZLER ÇOĞUL AİLELERİ DERNEĞİYLE BULUŞTU

Vali İ. Halil Çomaktekin Mardin İkizler Çoğul Aileleri Derneği ile bir araya geldi. Programa ayrıca İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, Dernek Başkanı Sultan Özen, dernek yönetimi ve üyeleri katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Dernek Başkanı Sultan Özenderneğin 7 gönüllü arkadaşın ortaklaşa olarak Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kurduklarını, derneğin amacının ailelerin yaşam kalitelerini desteklemek ve yükseltmek olduğunu, sosyal, kültürel ve mesleki konularda ailelere ve çocuklara destek olmaya çalıştıklarını ve derneğin faaliyetlerinin Mardin’in Kızıltepe ilçesinde devam ettiği söyledi.

Daha sonra konuşan Vali Çomaktekin şunları kaydetti: “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyorum. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğü için şehit düşen aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Sultan hanım güzel bir medeni cesaret göstererek, Amasya Valiliğine, bana hitaben güzel bir yazı yazdı. Faaliyetlerinden bahsetti. Böylesine güzel kardeşlerimize önemli hizmetler ifa ettiğini ve bu sevgili kardeşlerimizin şehzadeler şehri, tarih ve medeniyetler şehri Amasya’yı ziyaret etmek istediklerini beyan etti. Böylesine güzel bir şeye vesile olduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Bende memnuniyetle kabul ettim. Valilik olarak devreye girdik ve bu vesileyle de Amasya’ya gelmiş oldunuz.

Amasya Mardin gibi çok önemli bir tarih, medeniyet ve kültür şehri. Kadim bir Anadolu şehri. Birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu tür geziler insanlar ve şehirler arasında sevginin, kardeşliğin, kaynaşmanın artmasına ve güçlenmesine vesile oluyor. Amasya Mardin’e çok benziyor. Vatanını, bayrağını seven insanlar. Bizim bugünlerde daha çok kaynaşmamıza ihtiyacımız var. Bu şekilde önyargılar da yıkılmış oluyor. Dolayısıyla milletimizin birliğinin ve beraberliğinin sağlanması için bu ziyaretler önemli katkılar sunuyor. Sizleri burada görmekten çok sevindim. Sizleri en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Buradan çok mutlu bir şekilde ayrılarak bu güzel izlenimlerinizi Mardin Kızıltepe’deki kardeşlerimize anlatmanız bize çok fayda sağlayacaktır. Bu proje hayırlara vesile olacaktır. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Son olarak konuşan misafir ikiz Denizhan Yılmazer, ikiz olmanın iyi ve kötü yönlerinden, güzelliklerinden, birbirine olan tutkunluğundan, hoşgörüsünden, aile olmanın gerekliliklerinden ve kardeşlik bağından bahsederek, misafirperverliklerinden ötürü Vali Çomaktekin’e teşekkür etti. Misafirleriyle özenle ilgilenen Vali Çomaktekin, programın sonunda misafirlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00