VALİ ÇOMAKTEKİN KOPENHAG`DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali İ. Halil Çomaktekin ve beraberindeki Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) Heyeti Kopenhag Belediyesine bağlı Copenhagen Capacity adlı şirketin yetkilisi Louise Rosenlund Nilsen`in rehberliğinde Stateof Green`i ziyaret etti.

30.05.2016 14:17:47 0
VALİ ÇOMAKTEKİN KOPENHAG`DA  İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali İ. Halil Çomaktekin ve beraberindeki Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) Heyeti Kopenhag Belediyesine bağlı Copenhagen Capacity adlı şirketin yetkilisi Louise Rosenlund Nilsen'in rehberliğinde Stateof Green'i ziyaret etti.

Stateof Green Danimarka hükümeti, Danimarka Sanayicileri Birliği, Danimarka Enerji Kurumu, Danimarka Tarım ve Gıda Konseyi ve Danimarka Rüzgar Enerjisi Sanayi Birliği tarafından kurulan bir kamu özel sektör ortaklığı olarak, dünyada yeşil büyüme ekonomisine geçişe öncülük etmek ve Danimarka'nın 2050 yılında dünyada fosil yakıt kullanmayan ilk ülke olmak amacıyla kurulan bir kurumdur.

            Stateof Green Danimarka'nın resmi yeşil markası statüsü ile bünyesinde enerji, iklim, su ve çevre Alanlarında  faaliyet gösteren lider şirketleri barındırarak, bu alanlarda Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği dahil ilgili uluslararası kurum ve kuruluşlara, Danimarka'nın tecrübesinden faydalanmak için yenilikçi çözümlerin sunabilecekleri gibi önemli noktalar ziyaret sırasında ele alınmıştır.

            Ayrıca  dönüşüme dahil edilemeyen atıkların kullanılmasıyla 150. 000 hanenin enerjisinin  üretildiği t esis hakkında bilgi alındı. Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği ile ortak çalışmalar için gerekli temaslar  sağlandı, istişarelerde bulunuldu.

            Ziyaret boyunca, tüm temaslarda Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği'ne ait ve Amasya,  Çorum, Samsun ve Tokat illerini tanıtan materyaller dağıtıldı, Yeşilırmak Havzası Turizm Destinasyonu özendirilerek, bölgemize yatırım yapılması için görüşmeler gerçekleştirildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78