Vali Çomaktekin,Kent Güvenlik Kurulu Toplantısına katıldı

Vali İ. Halil Çomaktekin İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen Damlacık Projesi Kapanış Toplantısı ve Kent Güvenlik Kurulu yıl sonu toplantısına katıldı.

29.12.2015 20:51:58 0
Vali Çomaktekin,Kent Güvenlik Kurulu Toplantısına katıldı

Vali İ. Halil Çomaktekin İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen Damlacık Projesi Kapanış Toplantısı ve Kent Güvenlik Kurulu yıl sonu toplantısına katıldı. 

Belediye Kültür Merkezindeki programda ayrıca Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, protokol üyeleri ve kent güvenlik kurulu üyeleri yer aldı. Programda ilk olarak Damlacık projesine ilişkin bilgi verildi. Daha sonra konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay Damlacık projesi ile önemli bir sosyal sorumluluk çalışması gerçekleştirdiğini ifade ederek, Amasya İl Emniyet Müdürlüğünün 2015 yılı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Son konuşmayı yapan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Bugün Kent Güvenlik Danışma Kurulu ve Emniyet Müdürlüğümüzün başarıyla yürüttüğü ‘Damlacık Projesi’nin sonuçlarını görmek üzere bir ayara geldik. Devletimizin sunmuş olduğu emniyet, sağlık, eğitim ve diğer kamu hizmetlerinde, devletin bütün kurumlarının ortak hareket ederek bu hizmetlerden en kısa sürede ve az maliyetle büyük sonuçlar alınmaktır. Kent Güvenlik Danışma Kurulunun amacı emniyet hizmetlerini salt emniyet müdürlüğü bakışıyla değil, bütün kurumların ve halkın da destek vererek emniyet hizmetlerini yürütmektir. Sıkıntılar ortaya çıktığı zaman devletin kamu kurum ve kuruluşlarının devreye girmesi gerekir. Bunun yanında gerek emniyet, gerek sağlık, gerekse eğitim hizmetlerinde, önceden önleyici dediğimiz bu hizmetlerin projelerle desteklenerek uygulamaya konulması gerekiyor. Bu açıdan ‘Damlacık Projesi’ örnek bir çalışma olmuştur. Sevgili çocuklarımızın faydalı bireyler olarak toplumda yetiştirilebilmeleri için devletin sevgi, merhamet ve şefkat eli hareket geçerek önemli sonuçlar elde edilmiştir.  

Emniyet Müdürlüğümüz ülke genelinde olduğu gibi vatandaşlarımızın can, mal ve huzurunu sağlamak için fedakârca, mesai kavramı tanımaksızın önemli çalışmalar yürütüyor. Güvenlik Kuvvetlerimiz, Jandarma Teşkilatımız, Emniyet Teşkilatımız başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere canı pahasına önemli hizmetler veriyorlar. Bu kutsal görevi ifa ederken şehit vermekteler. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar dilerim. Damlacık Projesinde görev alan herkesi kutluyorum. Hepinizin yeni yılını kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”

Konuşmaların ardından Damlacık Projesi ile ilgili bir sunum yapıldı. Sunumun ardından Damlacık Projesine katkı sağlayanlara Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi verildi. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


38.6° / 25.2°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75