VALİ ÇOMAKTEKİN?İN İSTİKLAL MARŞI MESAJI

Vali İ. Halil Çomaktekin İstiklal Marşının milli marş olarak kabulünün yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

11.03.2016 09:27:07 0
VALİ ÇOMAKTEKİN?İN İSTİKLAL MARŞI MESAJI

Vali İ. Halil Çomaktekin İstiklal Marşının milli marş olarak kabulünün yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Çomaktekin mesajında şunları kaydetti: 

“İstiklal Marşı; Milletimizin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği dizelerdir. Bu destansı eser aynı zamanda, tarihten silinmek isteyen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belgedir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı, kadın-erkek, genç-yaşlı topyekûn milletimizin katıldığı kurtuluş destanını ölümsüzleştiren seçkin bir eserdir.

Bağımsızlık sürecinde aktif rol alan ve eşsiz dizeleriyle halkımızın hislerine tercüman olan büyük şair ve fikir adamı Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'yla kurtuluş destanını en güzel şekilde anlatmış ve genç nesillere öğütlerde bulunmuştur. Mehmet Akif, İstiklal Marşı'yla sadece Kurtuluş Savaşı'na değil, milletimizin tarihsel yolculuğuna, gönül ve ruh yüceliğine de ışık tutmuştur.

Bu düşüncelerle İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin yıldönümünde, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve saygıyla anıyorum.”dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90