VALİ ÇOMAKTEKİN;``HZ. MEVLANA TÜM İNSANLIĞIN ORTAK DEĞERİDİR``

Vali İ. Halil Çomaktekin Amasya Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen ?Hz. Mevlana ve Amasya Mevlevihaneleri? konulu konferansı izledi.

19.12.2015 15:36:49 0
VALİ ÇOMAKTEKİN;``HZ. MEVLANA TÜM İNSANLIĞIN ORTAK DEĞERİDİR``

Vali İ. Halil Çomaktekin Amasya Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen “Hz. Mevlana ve Amasya Mevlevihaneleri” konulu konferansı izledi.

Amasya Üniversitesi Konferans Salonunda yapılan programa ayrıca, Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, protokol üyeleri, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Amasya Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Emsal Cenik, Dernek olarak Hz. Mevlana’nın öğretisini ve örnek yaşamını tanıtmak amacıyla yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra sunumlarını gerçekleştiren Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Adnan Gürbüz ve Doç. Dr. Süleyman Özbek ise Hz. Mevlana’nın yaşamı, eserleri, Mevlevilik ve tarihte Amasya’da faaliyet gösteren Mevlevihaneler hakkında önemli bilgiler paylaştılar. Sunumların ardından Sema Gösterisi ile sona eren programda, verdikleri değerli bilgilerden ötürü konuşmacılara teşekkür ederek, çiçek veren Vali İ. Halil Çomaktekin, Amasya Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından oldukça güzel etkinlikler düzenlendiğini ifade ederek, bu konferansın da Hz. Mevlana’nın tüm insanlık tarafından kabul görmüş barış ve hoşgörü öğretisinin Amasya halkı tarafından daha yakından bilinmesi için bir fırsat olduğunu belirtti.

Amasya’nın, Anadolu’da Konya dışında kurulan ilk Mevlevihanelerden birine ev sahipliği yaptığını da hatırlatan Çomaktekin, “Bu yönüyle Amasya Mevleviliğin yayıldığı ilk şehirlerden birisidir. Köklü tarihi ile sayısız medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış bu kadim şehir, Mevlevilik gibi tüm insanlığının kardeşliğini esas alan bir görüşe de gönlünü açmıştır. Bu vesileyle Hz. Mevlana’yı rahmetle anıyor, bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu. İzleyicilerin büyük beğenisini kazanan Konferans hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19