VALİ ÇOMAKTEKİN, GİRİŞİMCİLERİN MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin KOSGEB ve Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin ortaklaşa düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Kursunu tamamlayan kursiyerlerin mezuniyet törenine katıldı.

7.05.2016 10:39:00 0
VALİ ÇOMAKTEKİN, GİRİŞİMCİLERİN MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin KOSGEB ve Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin ortaklaşa düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Kursunu tamamlayan kursiyerlerin mezuniyet törenine katıldı. Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonunda yapılan programda ayrıca İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, protokol üyeleri ve kursiyerler yer aldı.

Programda ilk olarak konuşan Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Köse Uygulamalı Girişimcilik Kursu hakkında bilgiler aktardı. Programda son olarak konuşan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Dünyanın ve Avrupa’nın gelişmiş ülkelerine baktığınızda bu ülkelerin gayrisafi milli hasılasının ve ihracat rakamlarının çok yüksek olduğunu görürsünüz. Katma değeri yüksek, maliyeti düşük, rekabet edebilecekleri ürünler ürettiğini ve herkesin toplumda üretime katkıda bulunduğunu görebiliyorsunuz. Türkiye’nin 2023 vizyonunda daha çok üretim yapılması, kişi başına düşen milli gelirin ve ihracat rakamlarının artması düşüncesi var.

Bu konuda Devlet ve hükümet politikaları olarak önemli tedbirler alınıyor. KOSGEB, İŞKUR, TKDK, Esnaf ve Sanatkârlar Odası da ortaklaşa hareket ederek, genç kardeşlerimizin müteşebbis cesaretine, arzu ettikleri sermaye desteğini sağlayarak önemli katkılar sunuyorlar. Ülke olarak şöyle bir sıkıntımız var; gençlerimizin çoğu hemen bir kamu hizmetine girip, orada fazla bir şey üretmeden, maaş karşılığı ömür boyu hayatlarını devam ettirmek istiyorlar. Gençlerin risk alarak cesur bir şekilde, ekonomik, toplumsal ihtiyaçları iyi görerek, dünyada değişimleri iyi hissederek, büyüdüğünü ve istihdam sağladığını göreceksiniz. Siz şuan işin başındasınız. Başarının sadece parayla gelmeyeceğini, iş disiplini ve iş ahlakının çok önemli olduğunu da kavramışsınız. Devletimizin sağlayacağı sermaye desteği ve sizin cesaretinizle Amasya ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sunacağınıza inanıyorum. Bu kursa destek veren bütün kurumlara teşekkür ediyor, hepinize başarılar diliyorum.”Dedi.

Konuşmaların ardından Vali Çomaktekin, protokol üyeleri ve kursiyerlerle mezuniyet pastası kesildi. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49