VALİ ÇOMAKTEKİN:``GELENEKSEL YEMEK KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMALIYIZ``

Vali İ. Halil Çomaktekin Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda düzenlenen ?Şehzadeler Şehrinde Şehzadeler Sofrasından Sunumlar? adlı etkinliğe katıldı.

19.04.2016 17:00:58 0
VALİ ÇOMAKTEKİN:``GELENEKSEL YEMEK KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMALIYIZ``

Vali İ. Halil Çomaktekin Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda düzenlenen “Şehzadeler Şehrinde Şehzadeler Sofrasından Sunumlar” adlı etkinliğe katıldı. Programda ayrıca Garnizon Komutanı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay ile bazı protokol üyeleri ve öğretim üyeleri yer aldı. 

Amasya Üniversitesinde aşçılık eğitimi alan öğrencilerin katıldıkları yarışmalarda dereceye giren yemeklerini sergiledikleri programda, yemeklerin tarifleri ve yapılış süreçlerine ilişkin bir sunum yapıldı. Vali İ. Halil Çomaktekin ise programda yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Amasya binlerce yıllık tarihi ve kültürünün yanı sıra, kendine özgü mutfak kültürüyle de ön plana çıkmaktadır. Tarih boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan bu kadim şehir Osmanlı döneminde birçok şehzade yetiştirmiştir. Yani bu şehir saray mutfağını bilen ve bu kültürü yaşatan bir şehirdir. Günümüzde de Amasya Üniversitesinde öğrenim gören gençlerimiz bu geleneği devam ettirerek, tarihi yemeklerimizi tekrar gün yüzüne çıkarmakta ve katıldıkları yarışmalarda ülkemize tanıtmaktadırlar.

            Turizmde ulaştığımız seviyenin, daha ileri noktalara taşınması için mutfak kültürüne de ayrıca özen göstermeliyiz. Burada yetişen kardeşlerimiz mezun olduklarında inanıyorum ki, çalıştıkları mekanlarda üst seviyelere ulaşacaklar ve mutfak kültürümüzü en iyi şekilde temsil edeceklerdir.”

            Vali İ. Halil Çomaktekin daha sonra sergilenen yemekleri inceleyerek çeşitli dereceler alan öğrencileri tebrik etti. Çomaktekin programının sona ermesinin ardından ise Amasya Üniversitesi yerleşkesinde incelemelerde bulunarak, öğrencilerin hizmetine sunulan Kütüphane ve Okuma Salonunu gezdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04