VALİ ÇOMAKTEKİN`DEN ``DÜNYA KADINLAR GÜNÜ`` MESAJI

Vali İ. Halil Çomaktekin Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

7.03.2016 10:28:16 0
VALİ ÇOMAKTEKİN`DEN  ``DÜNYA KADINLAR GÜNÜ`` MESAJI

Vali İ. Halil Çomaktekin Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Çomaktekin mesajında şunları kaydetti:

“Kadınlarımız aile kurumunun temel yapı taşıdır. Fedakârlığı, sevecenliği, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanlarında etkin bir şekilde görmek bizleri sevindirmektedir.

Kadınlarımız tarih boyunca bir çok devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alıp gereken saygıyı görmüştür. Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Kadınlarımız, Cumhuriyet’imizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda yerini almıştır.

Toplumumuzun şekillenmesinde önemli bir rolü olan kadınlarımız, aynı zamanda milletimizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri üstlenmişlerdir. Medeni Kanun'un kabul edilmesi ve 1934 yılında kadınlarımıza seçme-seçilme hakkının dünyadaki birçok ülkeden önce tanınmasıyla ülkemizde kadına verilen değer ortaya konulmuştur. Günümüzde kadınlar her alanda söz sahibi olmaya başlamış, başarılarını iş hayatında da göstermişlerdir. Kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimiz inancındayım.

Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her alanında yer alan ve sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla varlıklarını htiren kadınlarımızın  Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00