VALİ ÇOMAKTEKİN ÇEŞİTLİ TESİSLERDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali İ. Halil Çomaktekin İl Özel İdaresinin Eraslan yolu üzerinde bulunan iş makinesi şantiyesi, aynı mevkide bulunan parke taşı fabrikası, Bağlarüstü Köyünde bulunan ve çeşitli amaçlar için kullanılması planlanan arazi ile Gani Baba Türbesinde incelemele

22.03.2016 16:50:43 0
VALİ ÇOMAKTEKİN ÇEŞİTLİ  TESİSLERDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali İ. Halil Çomaktekin İl Özel İdaresinin Eraslan yolu üzerinde bulunan iş makinesi şantiyesi, aynı mevkide bulunan parke taşı fabrikası, Bağlarüstü Köyünde bulunan ve çeşitli amaçlar için kullanılması planlanan arazi ile Gani Baba Türbesinde incelemelerde bulundu.

Vali Çomaktekin’e incelemelerinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, İl Defterdarı Kaya Kurşun ve bazı yetkililer eşlik etti. İncelemeleri kapsamında ilk olarak Eraslan yolu üzerinde bulunan iş makinesi şantiyesini gezen Vali Çomaktekin, alanda yapılan düzenlemeler ile İl Özel İdaresinin bazı teknik unsurlarının bu bölgeye taşınacağını belirterek, iş makinelerinin şehrin dışında daha uygun bir bölgede konuşlanacağını ifade etti. Köylerimize sağlanan en önemli hizmetlerden olan yol ve ulaşım hizmetlerinin bu noktadan daha rahat şekilde yürütüleceğini de sözlerine ekleyen Çomaktekin, aynı bölgede bulunan parke taşı fabrikasının ilimiz genelindeki köylerin parke taşı ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

İncelmeleri çerçevesinde daha sonra Bağlarüstü Köyünde bulunan ve kaçak petrol ürünlerinin depolanması ile tır park alanı gibi hizmetlerde kullanılmak üzere tahsis edilen araziyi inceleyen Vali Çomaktekin arazi ve üzerinde yapılacak tesisler hakkında bilgiler aldı. Vali Çomaktekin’in son durağı ise Gani Baba Türbesi oldu. Türbe ve çevresinde İl Özel İdaresi tarafından yapılan tadilat ve çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceleyen Çomaktekin, çalışmaların geldiği son aşama hakkında bilgiler aldı.

Vali Çomaktekin burada yaptığı açıklamada Gani Baba Türbesinin İlimizin önemli ziyaret noktalarından birisi olduğunu ifade ederek, “Amasya ve bölge illerden gelen vatandaşlarımızın daha nezih bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirmeleri ve aileleri ile güzel vakit geçirmeleri için Gani Baba Türbesini tadilata alarak, çevresini güzelleştirmek istedik. İl Özel İdaresi tarafından sürdürülen çalışmalar kısa süre içinde bitirilecek ve halkımızın hizmetine sunulacaktır.” dedi. Çomaktekin incelemelerinin ardından bölgeden ayrıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00