VALİ ÇOMAKTEKİN IPARD PROGRAMI TANITIM TOPLANTISINA KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen IPARD Programı tanıtım toplantısına katıldı.

25.12.2015 20:22:47 0
VALİ ÇOMAKTEKİN IPARD PROGRAMI TANITIM TOPLANTISINA KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen IPARD Programı tanıtım toplantısına katıldı. 

Amasya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen programda İlçe Kaymakamları, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dümen, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç ile kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.

Programda ilk olarak TKDK Amasya İl Koordinatörü Okan Sezgin, IPARD programına ilişkin bir sunum eşliğinde bilgiler verdi. Daha sonra konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti:“Toplumsal kalkınma bir bütündür. Toplumsal kalkınmanın, refahın yükselebilmesi için üretim alanında çalışan bütün sektörlerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi önemlidir. Bu noktada kırsal alanın desteklenmesi ve kırsal alandaki kaynakların devreye sokulması gerekmektedir. Kırsal alandaki istihdamı arttırabilmek, işsizliği azaltabilmek, vatandaşlarımızın değişik kanallardan gelirlerini yükseltmek için desteklenmeleri gerekir. IPARD aracılığıyla, Avrupa Birliği fonlarıyla kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın tarım, hayvancılık ve turizm başta olmak üzere yönetimde daha verimli olabilmeleri, katma değeri daha yüksek ürünler sunabilmeleri, rekabet güçlerinin arttırılması ve makine ekipman açısından desteklenmeleri noktasında IPARD çok önemli kaynakları müteşebbislerimize, çiftçilerimize ve turizmle uğraşan girişimcilerimize aktarıyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörümüz ve çalışma arkadaşları kırsal alanda önemli yatırımları gerçekleştirebilecek girişimcilerle birebir temas kurup, bu kaynakların en faydalı ve verimli şekilde değerlendirilmesi için önemli çalışmalar yürütüyorlar. Amasya olarak bu kaynaklardan çok daha fazla faydalanmamız gerekiyor. İmkânlar ve fonlardan faydalanabilmemiz için sizin de çok gayretli olmanız gerekmektedir. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza, TKDK İl Koordinatörümüze ve çalışma arkadaşlarına yürütmüş oldukları çalışmalardan ötürü kutluyor, yeni IPARD Programının ilimiz tarım ve hayvancılığı ile ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum.

Vali İ. Halil Çomaktekin’in konuşmasından sonra ise TKDK Amasya İl Koordinatörlüğü görevlileri tarafından IPARD Programının detayları ve kapsamına ilişkin bilgiler paylaşılarak, katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04