VALİ ÇOMAKTEKİN,IPARD 2 TANITIM PROGRAMINA KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen IPARD 2 Programı lansman toplantısına katıldı.

4.01.2016 17:17:34 0
VALİ ÇOMAKTEKİN,IPARD 2 TANITIM PROGRAMINA KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen IPARD 2 Programı lansman toplantısına katıldı. 

 

Amasya Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen programda Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Baro Başkanı A. Melik Derindere, Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, İlçe Kaymakamları, protokol üyeleri ile kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Programda ilk olarak TKDK Amasya İl Koordinatörü Okan Sezgin, IPARD programına ilişkin bir sunum eşliğinde bilgiler verdi. Daha sonra Belediye Başkanı Cafer Özdemir konuya ilişkin görüşlerini paylaştı. Son olarak konuşan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “TKDK İl Koordinatörlüğümüz kırsal alandaki kalkınmayı geliştirmek üzere Avrupa Birliği fonlarından faydalanarak önemli çalışmalar yürütüyorlar. Kalkınma bir bütündür. Kalkınmadan arzu ettiğiniz sonuçları alabilmek için bütün kaynakların devreye sokulması gerekiyor. Kırsal alanda önemli kaynaklarımız var. Bu kaynakların üretime dahil edilmesi gerekiyor. Kırsal alandaki kalkınmanın sürdürülebilir bir hale gelmesi, kalkınmanın modernizasyonunu sağlamak, kırsal alanda istihdamı arttırarak vatandaşlarımızın gelir düzeyini yükseltmek ve kırsaldan merkeze olan göçü kesmek adına bu kaynaklardan faydalanmamız ve proje üretmemiz önemlidir. Geçmiş dönemlerde TKDK İl Koordinatörlüğümüz sahada çalışarak eldeki kaynakları kullanmış ve girişimcilerden faydalanma adına önemli çalışmalar yürütmüşlerdir. Yapılan çalışmalarla beraber önümüzdeki dönemde de bu programdan Amasya olarak çok fazla faydalanacağız. Ülkemizde olduğu gibi Amasya’mızda da kalkınma aynı oranda gelişmeye devam edecektir. TKDK İl Koordinatörümüzü ve çalışma arkadaşlarını kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Vali İ. Halil Çomaktekin’in konuşmasının ardından IPARD Programı kapsamında kendi işlerini kuran katılımcılara plaketleri verildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04