VALİ IŞIK GÖREVE BAŞLADI

30 Mayıs 2016 tarihli ve 2016/8864 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesiyle Amasya Valisi olarak atanan Vali Salih Işık göreve başladı.

12.06.2016 16:25:29 0
VALİ IŞIK GÖREVE BAŞLADI

30 Mayıs 2016 tarihli ve 2016/8864 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesiyle Amasya Valisi olarak atanan Vali Salih Işık göreve başladı. Valilik önünde düzenlenen karşılama töreninde Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.

 

Valilik önünde İl protokolü tarafından karşılanan ve kendisini karşılamaya gelenlerle tanışan Vali Salih Işık daha sonra makamına geçerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

Vali Işık açıklamalarında şunları kaydetti: “Saygıdeğer Amasyalılar; Bakanlar Kurulu’nun 01.06.2016 tarihli ve 29729 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 30.05.2016 tarihli ve 2016/8864 sayılı kararnamesiyle atanmış olduğum Amasya Valiliği görevime 12 Haziran 2016 tarihi itibari ile başlamış bulunuyorum.

 

Öncelikle beni bu onurlu göreve atayan iradeye en derin saygı ve şükranlarımı arz ediyorum. Bu atamanın hem şahsım ve ailem, hem de Amasya hakkında hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum. Benden önce görev yapan Sayın Valimize de ayrıca çok teşekkür ediyorum.

 

Amasya: Tarihin canlı şahidi, Ferhat’ın aşkı uğruna dağları deldiği, uygarlıkların birbirine zincir gibi bağlandığı medeniyetler şehri. Amasya: İçinden tarih, doğa ve ilmin aktığı 8.500 yıla aşkın kadim bir kent. Amasya; Hititlerden Danişmentlilere, Selçuklulardan Osmanlıya, Osmanlıdan Türkiye Cumhuriyetine, üç kıtadan tüm dünyaya adaleti ve barışı öğreten medeniyetin hazırlık mektebi olan Şehzadeler diyarı. Ve nihayet Amasya; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesine ışık tutan ve tarihiyle bir milletin kaderine yön veren kutlu şehir.

 

Böyle güzel ve önemli bir şehre Vali olarak hizmet edecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Stratejik önemi, turizm potansiyeli, tarım ve hayvancılık, madencilik ve imalat sanayi ile cazibe merkezi olan Amasya’da görev yapacağım süre zarfında halkımın tüm dertleriyle dertlenerek çözüm üreteceğimize, ilimizin kalkınması ve refah düzeyini arttırmak için tüm mesai arkadaşlarımla birlikte planlı ve somut projelere dayalı olarak gönül birliği içerisinde hizmet edeceğimize yürekten inanıyorum.

İlimizde: Kamu hizmetlerinin çağdaş nitelikte sunulması ve vatandaşlarımızın buna kolay ve çabuk şekilde erişmesi, Toplumda huzur ve güvenliğin olabildiğince solunması, Eğitim ve sağlıkta kalitenin yükseltilmesi, Kültür ve tarih zenginliğinin turizme kazandırılması, Nitelikli tarım ve buna dayalı sanayinin özendirilmesi, Şehit ve gazi ailelerine, yaşlılarımıza, yardıma muhtaç vatandaşlarımıza, korunmaya muhtaç çocuklarımıza ve engellilerimize sürekli ve kaliteli hizmet sunumu, Halkın yaşam kalitesinin arttırılması, Kurumlar ve şehir dinamikleri arasındaki koordinasyon, en çoküzerinde duracağım, takip edeceğim ve destekleyeceğim konular olacaktır.

Hizmetlerimizi vatandaşlarımıza daha sağlıklı ulaştırabilmek için, Milletvekillerimiz, Yerel Yönetimler, Kamu ve Kuruluşlarımızın Yöneticileri, Üniversitemiz, Meslek Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları ve çalışkan halkımızla beraber en doğru, en akıcı fikirlere ulaşarak, katılımcı, şeffaf ve mesai mefhumu gözetmeden hep birlikte şehrimize hizmet etme azmi ve gayreti içinde olacağız.

Görevimiz esnasında Amasya’daki Sivil Toplum Örgütleri, Basın Yayın Kuruluşları ve Amasyalıların bizim en önemli destekçilerimiz olacağını, görüş ve önerileriyle görevimiz için çok önemli katkı sağlayacaklarını ümit ediyor, bütün Amasyalı hemşerilerimize selam ve saygılar sunuyorum.”dedi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


Anahtar Kelimeler: VALİ IŞIK GÖREVE BAŞLADI
28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04