VALİ IŞIK?IN AMASYA ULUSLARARASI ATATÜRK KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ MESAJI

Vali Salih Işık 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivalinin başlayacak olması münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

10.06.2016 17:30:54 0
VALİ IŞIK?IN AMASYA ULUSLARARASI ATATÜRK KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ MESAJI

Vali Salih Işık 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivalinin başlayacak olması münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Vali Işık mesajında şunları kaydetti:

“8500 yıllık tarihinde birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Amasya, bugün her köşesinde geçmişin izlerini cömertçe sergileyen ve nefesini her daim bize htiren, kendisine en çok yakışan “Müze Kent” ifadesiyle tanımlanabilen, güzel yurdumuzun nadide incilerinden biridir.

Sahip olduğu eşsiz değerlerin yanı sıra Milli Mücadelenin başlaması ve Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına giden yolda önemli bir kilometre taşı olan Amasya, tarihinden aldığı güç ve Amasyalıların onurlu duruşu ile tarih sayfalarına adını bir kez daha altın harflerle yazdırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletin İstiklalini Yine Milletin Azim ve Kararı Kurtaracaktır.” sözüyle tüm dünyaya milletimizin bağımsız yaşama iradesini ilan ettiği Amasya Tamimi, bu yönüyle Milli Mücadelenin hedefini ve yöntemini ortaya koyan bir bildiri olmuştur.

Bu önemli tarihi olayın yıldönümünde bizler de, ecdadımızın sergilediği bu olağanüstü gayrete ve Milli Mücadeleye tam destek veren Amasyalılara saygımızın bir ifadesi olarak çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda her yıl Valiliğimiz ve Amasya Belediye Başkanlığımızın ortak çalışmaları ile düzenlenen Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri içerisinde düzenlenen tarih, kültür ve sanat etkinlikleri büyük önem taşımaktadır.

12 – 22 Haziran 2016 tarihleri arasında kutlayacağımız bu anlamlı günün 97. yıldönümünde Amasyalılar ile yerli ve yabancı misafirlerimizin büyük ilgi göstereceğini düşündüğümüz etkinliklerimize herkesi davet ederken, tüm Amasyalıların bu onur gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35