UYDURMA HABERLE HDP KOCELİ MİLLETVEKİLİ GERGERLİOĞLU`NU DOLANDIRMAYA ÇALIŞTILAR

HDP Kocaeli Milletvekili Dr Ömer Faruk Gergerlioğlu: Kendisini arayarak Batmanda Ayşe Arslanoğlu intihar etti yalanı ile kendisi ve toplumu dolandırmak isteyen çeteden şikayetçi oldu.!

Gündem 15.03.2019 08:51:59 0
UYDURMA HABERLE HDP KOCELİ MİLLETVEKİLİ GERGERLİOĞLU`NU DOLANDIRMAYA ÇALIŞTILAR

HDP Kocaeli Milletvekili  Dr Ömer Faruk Gergerlioğlu: Kendisini arayarak Batmanda Ayşe Arslanoğlu intihar etti yalanı ile kendisi ve toplumu dolandırmak isteyen çeteden şikayetçi oldu.!

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Batmanda bir kadının polisler tarafından taciz edildiği ve intihar edildiği yalan bilgisiyle kendisini ve toplumu dolandırmak isteyen dolandırıcılık çetesinden Batman Cumhuriyet Savcısına şikayet dilekçesi vererek şikayetçi oldu.

 

Dr. Gergerlioğlu Avukatı Nuri Mehmetoğlu aracılığıyla Batman Cumhuriyet Savcılığına verdiği şikayet dilekçesinde şu ifadelerde bulundu;

 

 

İHBAR EDİLEN           : 1. Ayşe Arslanoğlu,

                                           2. Zelal Bahar Deniz,

                                           3. Bahar yıldırım,

                                           4. Meçhul şahıs veya şahıslar.

 

KONU                            : Dolandırıcılık, Dolandırıcılığa teşebbüs, Hakaret.

                                                

AÇIKLAMALAR        :

 

1-) Yukarıda ismi verilen şahıslar ile tarafımızca ismi tespit edilemeyen şahıs veya şahıslar; Batman’da Ayşe Arslanoğlu isimli bir şahsın KHK mağduru olduğu, kendini polis olarak tanıtan kişilerce tehdit edildiği, tacizde bulunduğu ve yaşanana olayların ardından intihar ettiği, çocuklarının bulunduğu, çocuklarının çok zor durumda bulunduğu, yardıma ihtiyaçları olduğu şeklinde yalan ve hayali bir haber uydurmuşlardır.

 

2-) Sosyal medyada “Batman'da, eşi FETÖ'den aranan 1’i engelli 4 çocuk annesi kadının evine gidip 'biz Polisiz eşin nerede' diyen şahısların kadına tecavüz etmesi üzerine kadının intihar ettiği anlaşılalı birkaç saat oldu...” şeklinde haber uydurulmuş ve haberin uydurulmasının akabinde internet haber kanalları ile sosyal medya ve iletişim platformları yolu ile haberi yaygınlaştırmışlardır.

 

3-) Ekteki ekran fotoğraflarındaki mesaj içeriklerini gündemleştirmişler. Bilhassa “Zelal Bahar Deniz” ‏ adına olan “@baharelif7206” kullanıcı adı kullanılmış ve iletişim numarası olarak 0537 350 90 91numaralı telefon belirtilmiştir.

 

4-) Sonraki aşamalarda müvekkilim olan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na ulaşarak yardım talebinde bulunmuşlardır. Müvekkilim ile irtibat sağlanan telefon numarası 0552 406 45 83’tür.

 

5-) Müvekkilim Ömer Faruk Gergerlioğlu, yardım edeceğini belirmekle birlikte, bir yandan da olayın ayrıntılarını öğrenme arayışına girmiş ve Batman ilinde bulunan çeşitli kişi ve kurumlardan edindiği bilgilerle olayın uydurma ve yalan olduğu, böyle bir olayın olmadığını anlaması üzerine kendisi ile irtibat kuranlara olayın gerçek olmadığına dair bilgiler edindiği belirtmesi üzerine, kendisi ile irtibatlarını kesmeleri nedeniyle, Müvekkilim bir daha sözüedilen kişilere ulaşamamıştır.

 

6-) Olayın çeşitli basın kuruluşlarına da yansıma üzerine Batman Valiliği de olayın gerçek olmadığına dair açıklama yapmak zorunda kalmıştır.

 

7-) Müvekkilce; şikayet konusu olan olay ile ilgili olarak kimi mağdurlara karşı dolandırıcılık yapıldığı, menfaatler sağlandığı ve paralar alındığına dair duyumlar alınmış ise de ispata yarar hukuki delil elde edilememiştir.

 

8-) Ancak müvekkilime karşı dolandırıcılığa teşebbüs suçu işlendiğine kuşku yoktur. Zira.  “Dolandırıcılık, bir kişiyi kandırabilecek nitelikte hile ve desiseler yaparak, hataya düşürüp, onun veya başkasının zararına, kendisine veya başkasına haksız bir menfaat sağlamaktır. Kanunumuza göre dolandırıcılık cürmünde maddi unsurun hareket kısmı, “bir kimseyi kandıracak nitelikte hile ve desiseler yapılmasıdır. Netice kısmı ise, Hile ve desiseler neticesinde kendisine karşı bunların kullanıldığı kimsenin veya başkasının zararına olarak kendisi veya başkasına haksız bir yarar sağlanmasıdır. Suçun manevi unsuru ise, “failin kendi veya başkası lehine haksız bir menfaat sağlamak için hile ve desiseleri bilerek ve isteyerek yapmasıdır. (Dönmezer Kişilere ve Mala Karşı Cürümler. S. 379.)” şeklinde tahlil edilebilecek dolandırıcılık suçunun neticesi ortaya çıkmamış ise de hareket kısmı gerçekleşmiştir.

 

9-) Ayrıca; Sayın Yargıtayın “Dolandırıcılık suçunun oluşabilmesi için; failin bir kişiyi kandırabilecek nitelikte hile ve desiselerle hataya düşürüp onun veya başkasının zararına kendisi veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlaması gerekmektedir. Hile nitelikli bir yalan, belli olan oranda ağır, yoğun ve ustaca olmalı, sergileniş açısından mağdurun denetleme olanağını ortadan kaldırmalıdır. Desise ise maddi nitelikteki fiil ve hareketlerle mağduru hataya düşürmek için kullanılan aldatıcı vasıtalardır. Kullanılan hile ve desiseler ile mağdur yanılgıya düşürülmeli ve bu kandırıcı davranışlarla yalanlara inanan mağdur tarafından sanığa veya bir başkasına haksız çıkar sağlanmalıdır. Hile ve desisenin kandırıcı nitelikte olup olmaması olaysal olarak değerlendirilmeli, olayın özelliği, mağdurun durumu, fiille olan ilişkisi, kullanılan hilenin şekli ayrı ayrı nazara alınmalıdır. (11.CD.28.04.2005-2005861/2216 Aynı yönde 11.CD.21.02.2006-2004/5558 E. 2006/1119 K.)” şeklindeki genel çerçevesi ile “Sanığın henüz parayı alıp haksız çıkar sağlayamaması nedeniyle suçun eksik teşebbüs aşamasında kaldığı gözetilmeden suçun tamamlandığına dair hükmün Bozulmasına,” (11. CD 26.01.2005 tarihli ve E.2004/11003, K.2005/79)  kararı dikkate alındığında dolandırıcılığa teşebbüs edildiği açıkça anlaşılmaktadır.

 

10-) Dolandırıcılığa teşebbüs suçu dışında hakaret suçu da işlenmiştir;

 

11-) Herkes, onur, şeref ve haysiyet sahibi olup, ceza-adalet sistemi de kişiyi, onur, şeref ve haysiyet bakımından korumaktadır. (Anayasa m.5, 17)

 

12-) Türk Ceza Kanunumuz da Şerefe Karşı Suçları ayrı bir bölüm halinde düzenlemiş ve 125. Maddede “Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi”lere cezai müeyyide getirmiştir.

 

13-) Hakaretle ilgili hükümler, kişiye, haysiyet kırıcı davranışlar sonucu onur ve itibarını korumaya yönelik olup ihlali durumunda ceza uygulanmasını emretmektedir. Kişinin; iş, faaliyet veya mesleğinde küçük düşürülmesi, kamuoyu nezdinde itibarının düşürülmesi, kaçınılan birisi durumuna düşürülmesi, toplumda küçümseme, ve hakir görülmeye ve nefrete neden olunacak davranışların tamamı hakaret kapsamındadır.

      

SONUÇ ve TALEP       :

 

14-) Sonuç olarak; yakalanmamak için bilinçli olarak gizlenmeye çalışmalarından ötürü, tarafımızca; isim, TC Kimlik numaraları ve adresleri tam olarak tespit edilemeyen şüpheliler; müvekkile karşı dolandırıcılığa teşebbüs ve hakaret suçlarını işlemişlerdir.

 

15-) Sayın Başsavcılığın; konunun soruşturma konusu yapılarak,  izah ettiğimiz hususlar, dilekçe ekleri, somut olay ve ilgili kanun hükümleri ışığında ihbarımız neticesinde gerekli araştırmaların yapılması ile şüphelilerin kimlik bilgileri ve adreslerinin tespiti ile elde edilecek deliller bağlamında değerlendirilmesi ve haklarında cezai işlem uygulanmak üzere Kamu davası açılmasına

Karar verilmesini müvekkil adına arz/talep ederim.''Denildi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BATMAN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00