USTAD: ``Suriye Meselesi Ankara Meselesidir.``

Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD`tan yazılı basın açıklaması.

18.02.2016 17:39:05 0
USTAD: ``Suriye Meselesi Ankara Meselesidir.``

Ankara’da yaşanan bombalı saldırı milletçe hepimizi derinden sarsmıştır.

Bu saldırının yakın geçmişte yine Ankara’da, Suruç’ta ve Diyarbakır’da yaşanan saldırılardan bir farkı olmayıp, iç siyaseti yönlendirmek isteyen küreselcilerin taşeronları aracılığıyla yaptırdıkları eylemlerdir ve kesinlikle tek masadan yönetilmektedir.

Bu masa şimdilik Suriye masasıdır. Bu çalışma, Suriye’yi ekonomik ve ideolojik temellerde yeniden dizayn etmeye ve Anadolu ile Sunni İslam toplumları arasında duvar örmeye yönelik bir çalışmadır.

Ankara’da patlatılan bomba, Suriye üzerinde herkesten daha fazla söz sahibi olan Türkiye’yi kendi iç sorunları ile uğraştırmaya ve Suriye politikasında tamamen saf dışı bırakmaya yönelik bir çalışmadır.

Ne yapılırsa yapılsın, Anadolu insanının 150 yıldan bu yana yaşananlarla ilgili yeniden canlanan toplumsal hafıza sönmeyecektir.

Ne yapılırsa yapılsın, dünya siyasetinde emin adımlarla ilerleyen bir ülke var artık.

Bu eylemler insani boyutuyla herkesi üzse de, düşünen, sorgulayan ve eskisi gibi önüne konulanı olduğu gibi kabul etmeyen Anadolu insanı profilini daha fazla güçlenmektedir.

Bu eylemler oynanan vahşi oyunu iyi okuyarak hedef saptıranlara kanmayan Anadolu insanını parti gözetmeksizin daha fazla kaynaştırmaktadır.

Ne acı ki, ülkenin kendilerine sağladığı demokratik ortamı kirli uluslararası ilişkilerle zehirleyen bir kısım siyasetçiler Ankara’da yaşanan olay dâhil birçok konuda terör örgütlerine yardımcı olacak şekilde hedef saptırmaya yönelik ifadelerine devam etmektedirler.

Ne acı ki, Türkiye’nin etrafında örülen bu tuzağa yönelik 2 yıldan bu yana yapılan uyarıları dikkate almayan ve devletin tepesine iletmeyenlerde bu vebale ortak olmaktadırlar.

Ankara saldırısı, Suriye’de enerji koridoruna bağlı olarak ekonomik ve ideolojik temellerde yaşanan coğrafi ve demografik hareketlenme ve bu hareketlenmede kendisine rol biçilmiş terör örgütlerinden bağımsız değerlendirilebilecek bir saldırı değildir.

Bu saldırı, Suriye meselesinin en başından bu yana Ankara meselesi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu saldırı, içimizdeki kripto ecnebilerle 100 yılın toplum mühendisliği sonucu açığa çıkmış yeni hainleri ve aydın görünümlü zavallıları tek tek gün yüzüne çıkarttığı gibi Türkiye’nin Suriye politikasındaki haklı davasına sahip çıkanların sayısını da günden günde arttırmıştır.

Bu saldırı, 3 yıl önce yapılması gereken acil müdahalenin önemini bir kez daha ortaya koymuş, gecikecek her hamlenin bombalı saldırı ve acıları daha da arttıracağını net bir biçimde ortaya koymuştur.

Bu vesile ile gerek Ankara’da gerek bölgemizde peş peşe yapılan saldırılarda şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara şifa ve ülkemize baş sağlığı diliyoruz


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04