USİAD’a Irak’ın Al- Anbar vilayetinde muhteşem karşılama

USİAD heyeti 25 Türk şirketi eşliğinde ile Al-Anbar vilayetinin merkez kenti Ramadi’ye gitti. USİAD heyeti Al-Anbar Valisi Ali Farhan Al-Dulaimi ile bir araya geldi.

Türk Dünyasından Haberler 8.11.2023 15:33:00 0
USİAD’a Irak’ın Al- Anbar vilayetinde muhteşem karşılama

USİAD heyeti 25 Türk şirketi eşliğinde ile Al-Anbar vilayetinin merkez kenti Ramadi’ye gitti. USİAD heyeti Al-Anbar Valisi Ali Farhan Al-Dulaimi ile bir araya geldi.

USİAD heyeti, 25 Türk şirketi eşliği ile Al-Anbar vilayetinin merkez kenti Ramadi'ye giderek temaslarda bulundu. USİAD heyeti ilk olarak Al-Anbar Valisi Ali Farhan Al-Dulaimi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Ardından heyet, Ramadi Ticaret Odası’na gelerek Ramadi Kaymakamı, Ibrahim Khaleel Awsaj ve Ramadi Ticaret Odası Başkanı Amer Khalaf Allawi ile bir araya geldi.

RAMADİ'YE TÜRK YATIRIMCI TALEBİ

USİAD heyeti, Ticaret odası binasına gelerek, Ramadi iş dünyası temsilcileri ile B2B ikili görüşmeler yaptı. Yapılan görüşmelerde Iraklı yetkililer Türk iş adamlarının ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade etti. Ayrıca yetkililer, özellikle Türk iş adamlarının Irak’a yatırım için gelmelerini talep etti.

Görüşmelerin ardından heyet, Ramadi Ticaret Odası  ve Turizm İl Müdürünün verdiği onur yemeğine katıldı.

 

TÜRKİYE KONSOLOSLUĞU TALEBİ

Al-Anbar Valisi Ali Farhan Al-Dulaimi, Ramadi'de Türkiye konsolosluğu açılması talebini dile getirdi. Vali, Al-Anbar vilayetinin toprak olarak Irak'ın üçte birine sahip bir il olduğunu ve Al-Anbar 'da çok büyük konut, yol, köprü, okul, turizm, tarım, müteahhitlik hizmetleri ve hastane projeleri bulunduğunu söyledi.

USİAD BAŞKANI KILIÇ TÜRKİYE’YE DAVET ETTİ

Görüşmelerin ardından USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Al-Anbar Valisi Al-Dulaimi, Ramadi Kaymakamı ve Ramadi Ticaret Odası Başkanı ile Turizm İl Müdürünü, 11-14 Ocak 2024 tarihleri arasında Mersin’de yapılacak olan 8.Uluslararası Yatırım ve Ticaret Zirvesine davet etti. 

 


Öte yandan Kılıç, Ramadi'de Türk markaları için tanıtım günleri yapmayı önerirken, Türkiye’den bir şehir ile kardeş şehir olunması konusunda destek olacağını belirtti.

İŞ ADAMLARINDAN USİAD’A TEŞEKKÜR

Ziyarette bulunan Türkiye’nin 81 ilinden ve farklı sektörlerde ihracat yapan şirket yöneticileri, böyle bir ziyaret planlayıp, sorunsuz gerçekleştirdiği için USİAD Başkanı Nevaf Kılıç ve USİAD yöneticilerine teşekkürlerini ve memnuniyetlerini, sözlü ve yazılı ifade etti. Ayrıca katılımcılar, bu tip organizasyonların devam etmesi konusunda da USİAD başkanı Nevaf Kılıç’a talepte bulundu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19