UŞAK MEHTERAN TAKIMIYLA 15 TEMMUZ NÖBETİNİ TUTACAK

15 Temmuz hain darbe girişimini filme taşıyan Uşak Belediyesi, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında mehteran takımıyla nöbet tutacak.

Gündem 14.07.2017 08:05:50 0
UŞAK MEHTERAN TAKIMIYLA 15 TEMMUZ NÖBETİNİ TUTACAK

15 Temmuz hain darbe girişimini filme taşıyan Uşak Belediyesi, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında mehteran takımıyla nöbet tutacak. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Tıpkı 15 Temmuz'da 27 gece olduğu gibi yine meydanlarda olacağız.” dedi ve Türkiye’yi hedef hain girişimlerin, hayata geçirilecek projeleri ve yapılan hizmetlerin önünü kesemeyeceğini belirtti.

 

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 15 Temmuz'u anlatan kısa filmi Uşak'ta görev yapan basın mensuplarıyla birlikte izledi. Kamera arkasında 20 kişilik bir ekibin bulunduğu ve 1 ay gibi bir sürede tamamlanan, gönüllülük esasıyla yapılan kısa filmin 15 Temmuz ruhunu yansıttığın söyleyen Başkan Cahan, Uşak halkının dik duruşunu kısa filme taşıdıklarını anlattı.

 

Kısa filmle ilgili bilgi veren Başkan Cahan, "Genel anlamda da Türkiyemizin ve milletimizin dik duruşunu ortaya koyan bir film oldu. Klibimizin en büyük özelliği tamamı Uşak Belediyemiz tarafından, personellerimizce sıfır maliyetle çekilmesi... Daha önce Sanat Akademisi’ni ve Şehit Tiyatro’sunu kurmuştuk. Gerçekten güzel etkinlikler, oyunlar ortaya çıktı. Her yaştan 527 kursiyerimiz var onlarda bu etkinliklerde yer aldı. İşte bu klibimizde oynayan çocuklar ve büyükler dahil tamamı bizim tiyatro kulübümüzün oyuncuları. Biz de hazırladığımız bu kliple 15 Temmuz'da milletimizin yazdığı destanı ölümsüzleştirmeyi hedefledik." dedi.

 

Bir daha 15 Temmuz benzeri bir durumun yaşanmaması temennisinde bulunan Başkan Nurullah Cahan, "Rabbim bu yüce millete böyle haince, kendi silahlarımızla saldıranlara fırsat vermesin. İnşallah biz birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz, el ele, gönül gönüle verdiğimiz sürece bu tip olumsuzluklar yaşamayacağız." diye konuştu.

 

“Mehteran takımımızla her gün kortej yürüyüşü gerçekleştireceğiz”

15 Temmuz programları kapsamında, darbe girişimi sırasında şehit düşen Cumhurbaşkanlığı Koruma Polisi Mehmet Çetin'in kabrinin ve Uşak Şehitliği’nin ziyaret edildiğini ifade eden Başkan Cahan, devam eden 15 Temmuz programları ile ilgili şunları söyledi: "Tıpkı 15 Temmuz'da 27 gece yaptığımız gibi meydanlarda olacağız. Uşak Belediyemize ait mehteran takımımızla her gün Belediye Hizmet binamızın önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na saat 21.00'de kortej yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Gündüz programlarımızın yanı sıra milletimizle el ele 15 Temmuz ruhunu, şanlı direnişi yaşatacağız, htireceğiz."

 

Darbe girişimine rağmen hizmetler aksamadı

15 Temmuz darbe girişimine rağmen hizmetlerin o dönemde dahi aksatılmadığına vurgu yapan Başkan Nurullah Cahan, o döneme denk gelen ve ismini 15 Temmuz şehidi, Uşaklı Cumhurbaşkanlığı Koruma Polisi Mehmet Çetin'den alan köprülü kavşağı hatırlattı.

Cahan, "Geceleri hem demokrasi nöbetleri tuttuk, hem de köprülü kavşak çalışmalarımızla birlikte diğer faaliyetlerimizi de hızla sürdürerek tamamladık. Doksan günde tamamladığımız 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı'nın ardından ikinci battı çıktımızı da şehrimize kazandırdık. Ve inşallah şimdi üçüncü battı çıktımızın temelini atacağız. Yan yollarımızı bitiriyoruz ve yakın bir zamanda da buradaki çalışmalarımız başlayacak." dedi.

 

Türkiye'nin en büyük ve örnek projeleri arasında yer alan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de bitirildiğini kaydeden Başkan Cahan, Marka Kent Uşak'ın yeni cazibe merkezinin ortaya çıktığını, sahiplerini bulduğunu söyledi.

 

Cumhurbaşkanı tarafından desteklenen proje hızla sürüyor

Şehir içinde ve mahallelerde süren alt ve üst yapı çalışmalarının yanında mega projelerin de bir bir hayata geçirildiğine değinen Başkan Cahan, "Kentpark Projemizde de her gün bir aşama kat ediyoruz. Kent merkezindeki 110 bin metrekarelik alan içerisinde yapacağımız Kentpark'ta 3 okulumuzu yeni ve modern, depreme karşı dayanıklı binalara taşıdık. Taşıdığımız eski binaları yıkarak buralarda parça parça projemizi uygulamaya başlayacağız. Uşak yepyeni ve modern bir yüze kavuşacak." değerlendirmesinde bulundu.

 

Sosyal faaliyetlerin, alt ve üst yapı, çevre düzenlemesi, sosyal proje çalışmalarının devam ettiğini aktaran Cahan, Uşak'ta yaşayan 7'den 77'ye herkese, Uşak'ın her bölgesine kaliteli hizmetlerin sunulduğunu ifade etti.

 

Başkan Cahan, ayrıca 15 Temmuz tarihinden bu güne yaz kış demeden hizmetlerin vatandaşa aksatılmadan ulaştırıldığını dile getirdi.

 

Köy gibi uşak algısından modern şehir Uşak'a

Başkan Nurullah Cahan, "Kentimiz dokusuyla, donatılarıyla yepyeni bir yön kazanıyor. Köy gibi görülen Uşak, yerini modern bir şehir algısına bıraktı. Her alanda gelişen Uşak'ta 3. Sanayi Sitemizin çalışmaları da yapılıyor. Yer problemimizi çözdük. İnşallah bu yıl temelini atacağız. Emekli ve dar gelirli vatandaşlarımız için TOKİ projemizde de bu yılsonuna kadar temel atacağız. Her alanda, her kesime yönelik belediyemiz faaliyetleriyle vatandaşının yanında. Güzel bir gelecek için, gelişmiş bir Uşak için hep birlikte el ele vererek hizmetlerimize güç katacağız." diyerek sözlerine son verdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-UŞAK


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00