ÜNLÜ SANATÇI AYDIN AYDIN'DAN MİDYAT BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN'E ZİYARET

Hakkarili türkücü ve Çepik Programının sunucusu Aydın Aydın ,Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'i makamında ziyaret etti.

Mardin 2.11.2023 12:13:00 0
ÜNLÜ SANATÇI  AYDIN AYDIN

Hakkarili türkücü ve Çepik Programının sunucusu Aydın Aydın ,Midyat  Belediye Başkanı Veysi Şahin'i  makamında ziyaret etti.

 

TRT Kurdi'de "Çepik" programını sunan ünlü türkücü Aydın Aydın, Midyat Belediye Başkanlığını  ziyaret etti. Türkücü Aydın Aydın,   Kadim Kent Midyat Belediye Başkan Veysi Şahin'i  makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti..

 

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, ziyaretinden dolayı Ünlü sanatçı ve Televizyon program yapımcısı Aydın Aydın'a teşekkür ederek, kendisine Teşekkür Plaketi verdi.

 

AYDIN AYDIN KİMDİR?

 

Aydın Aydın, 04 Şubat 1969'da Hakkari'nin Bağışlı köyünde dünyaya geldi. Sosyal sorumluluk projelerine türkülerle destek veren Aydın Aydın, sanat yaşamına 1994 yılında adım attı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Halk Oyunları mezun oldu. Yıllarca İstanbul'da Halk Eğitim Merkezlerinde, okullarda profesyonelce halk oyunları eğitmenliği yaptı.  Çalıştırdığı ekiplerine birçok Türkiye birinciliği kazandırdı.

Halk oyunlarında Türkiye’deki bütün yöreleri profesyonelce oynayan Aydın Aydın, 1987 yılında Milliyet Gazetesinin düzenlemiş olduğu Halk müziği ve Halk oyunları yarışmasında Hakkari'ye tarihinde ilk defa Türkiye birinciliğini kazandıran sanatçıdır.

Sanatçı, halk oyunları dışında da bir çok enstrüman çalmaktadır. Bağlama, dilsiz kaval, ritim gruplarını da çalmaktadır. Sinema alanında Vizontele filminde de rol alan Aydın Aydın, Zap Suyu uzun havasını seslendirmiştir. Ayrıca birçok dizide türküler seslendirmiştir. Halen TRT Kürdi'de Çepik Programını hazırlayıp sunan Aydın Aydın,Çepik programında yer verdiği il ve ilçelerin tanıtımına önemli katkı sağlıyor.


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19