ÜNLÜ KALP CERRAHI`NA SİLAHLI SALDIRI

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, bu sabah Memleketi Sarıkamış`ta silahlı saldırıya uğradı.

Gündem 24.08.2014 14:49:57 0
ÜNLÜ KALP CERRAHI`NA SİLAHLI SALDIRI

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, bu sabah Memleketi Sarıkamış`ta silahlı saldırıya uğradı.

Kimliği belirlenemeyen 2 saldırgan tarafından Kol ve bacağından yaralanan Prof. Dr. Bingür Sönmez, ambulansla Kars Devlet Hastanesi`ne götürülerek tedaviye alındı.

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı olan Prof. Dr. Bingür Sönmez, etkinliğe katılmak için geldiği ilçede gezerken saat 11.00 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. İki kişi oldukları belirtilen saldırganlar yolda yürüyen Prof. Dr. Bingür Sönmez`e arkasından "Bingür" diye bağırdı. 

Bir etkinliğe katılmak üzere memeleketi olan Sarıkamışa gelen Ünlü Kalp Cerrahı Bingül Sönmez sabah saat 11.00 sularında yanına 2 kişi yaklaşarak ismi ile hatap etti,Sesin geldiği tarafa dönen Prof. Dr. Sönmez`e peş peşe ateş eden saldırganlar kaçtı. Kolundan ve ayağından yaralanan Prof. Dr. Sönmez`in tedavisinin sürdüğü, hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

Kol ve bacağından yaralanan Prof. Dr. Bingür Sönmez tedavi altına alınırken, saldırıyı gerçekleştiren Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen gözaltına alındı.

Erzurum`un Narman İlçesi`nin Çimenli ile Şenkaya`nın Bardız köyleri arasında kalan 65 kilometre uzunluğundaki 9`uncu Kolordu`ya bağlı tümenlerin 22 Aralık 1914`te gittiği `Top Yolu`nu gönüllürle ile birlikte 20 Ağustos ile 23 Ağustos günleri arasında tamamlayan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ve üyeler, dün akşama doğru Sarıkamış`a geldi. Otelde dinlenmeye çekilen Sarıkamış Dayanışma Grubu üyeleri, bu sabah saatlerinde Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ile birlikte Sarıkamış`taki şehitlik programı için meydana gitti.

AK PARTİLİ ESKİ BAŞKAN SALDIRDI 

Saat 10.30 sıralarında grup toplu halde yürürken, Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen, yanında yeğeni olduğu belirtilen kişiyle geldi ve kalabalığa "Bingür" diye seslendi. Prof. Dr. Bingür Sönmez`i yakından tanıyan ve Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinlikleri nedeniyle aralarında sürtüşme olduğu belirtilen İlhan Özbilen, iddiaya göre tabanca ile peş peşe ateş etmeye başladı. Prof. Dr. Bingür Sönmez`in vurulduğunu gören gruptaki emekli subaylar ve AKUT`çular, saldırganın üzerine atladı. Engellenen saldırgan daha fazla ateş edemedi.

 

Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez kimdir?

  Prof. Dr. Bingür Sönmez 1952 yılında Sarıkamış’da doğdu. Bir ilkokul öğretmeninin beş çocuğundan sonuncusu. İlkokulu ve ortaokul eğitimini Sarıkamış’da gördükten sonra liseye İstanbul Pendik’te devam etti. İstanbul’a geldiği ilk yıllarda ciddi bir büyükşehir korkusu ve kompleksi ile karşı karşıya kalan Bingür Sönmez, bir süre sonra bu metropole alışmaya başladı. 1969 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’ne girdiğinde “Çocukluk rüyam gerçekleşti” diyen Sönmez , kalp cerrahı olmaya üniversite yıllarında karar vermiş…

1952 yılında Sarıkamış’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimimi tamamladıktan sonra Pendik Lisesi’ni 1969 yılında bitirerek İstanbul Tıp Fakültesi’ne  girdi.

 1976 yılında Tıp Doktoru olarak mezun olduktan sonra, burslu olarak İngiltereye 1 yıl yabancı dil eğitimi gördü. 1977-1984 yılları arasındaki uzmanlık eğitimininin içinde bir yıl Londra St. Thomas Hastanesi’nde kalp cerrahisi asistanı ve Rayne Enstitüsünde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

 İngiltere’de aynı hastanede tekrar üç yıl çalışarak koroner cerrahisi eğitimi aldı.

 1988 yılında doçent oldu.

 1990  yılı sonunda kesin dönüş yaparak İstanbul Üniversitesi Kardioloji Enstitüsü’nde göreve başladı ve !995 yılına kadar aynı zamanda Florence Nightingale Hastanesinde çalıştı. Daha sonra, Florence Nightingale Hastanesi’nde Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı, aynı zamanda Kadir Has üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Cerrahi Bölümleri Başkanı olarak çalıştı.

 1997 yılında Profesör oldu.

 Haziran 2001 tarihinden beri Memorial Hastanesinde Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı olarak çalışmakta.

 Prof.Dr.Bingür Sönmez’in, yurt içi ve dışında yüzden fazla yayını, 5 kitapta yazdığı 8 bölümü  vardır.

 Prof.Dr.Bingür Sönmez , Onbinin (10.000) üzerinde açık kalp ameliyatı yapmıştır.

 Prof.Dr.Bingür Sönmez’in Bilgisayar merakı vardır, iyi kayak kayar, sualtı favori sporudur. Boş vakitlerinde ameliyat yaparHasta kaybetmeyi hiç sevmez.

 Sonu ölümle biten operasyonları sevmediği için “Savaşlara Hayır” diyor.

 Yurt içi ve yurt dışıda bulunan 22 derneğin üyesidir.

 1992 yılından beri Şişli Rorary Klübünün üyesi olup Paul Harris dostudur ve Uluslararası Rotary Sağlık Dostluk Grubu, “Onarılmış Kalpler” Organizasyonunun  Başkanıdır.

 Prof.Dr.Bingür Sönmez, evli ve iki çocuğu vardır.

 

 ARTUKLU HABER AJANSI-KARS

 

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90