Ünlü Sanatçı Ferhat Göçer?den Umutlarımızı Yaşatalım Çağrısı...

Çocukluk çağı kanserlerinde erken tanı konusunda farkındalık oluşturmak için hazırlanan video spotta gönüllü olarak yer alan ünlü sanatçı Ferhat Göçer, çocuklarımızın düzenli sağlık taramalarının yaptırılması için çağrıda bulunuyor.

Sağlık 14.02.2019 12:56:45 0
Ünlü Sanatçı Ferhat Göçer?den Umutlarımızı Yaşatalım Çağrısı...

Çocukluk çağı kanserlerinde erken tanı konusunda farkındalık oluşturmak için hazırlanan video spotta gönüllü olarak yer alan ünlü sanatçı Ferhat Göçer, çocuklarımızın düzenli sağlık taramalarının yaptırılması için çağrıda bulunuyor.

 

 

Ülkemizde her yıl 3 bin 500 çocuğa kanser tanısı konuyor. Dünyada her üç saatte bir çocuk kansere yakalanıyor. Tespit edilen çocukluk çağı kanserlerinin üçte ikisi tedavi edilebiliyor. Tedavideki bu başarı oranı erken tanıyla çok daha arttırılabiliyor. Dünyada ve ülkemizde her yıl 15 Şubat Çocukluk Çağı Kanser Gününde toplumu çocukluk çağı kanserleri hakkında bilgilendirmek ve erken tanının önemi hakkında bilinçlendirmek amacıyla çeşitli kampanyalar düzenleniyor.

 

Uluslararası Lions gönüllü organizasyonunun tüm dünyadaki global hizmetlerinden biri olan “çocuk kanseri ile mücadele”de ülkemizdeki Lions Dernekleri Konfederasyonu tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak dijital ortamda paylaşılmak üzere bir video spot hazırlandı. “Umutlarımızı Yaşatalım” sloganıyla hazırlanan video spotta ünlü sanatçı Ferhat Göçer de gönüllü olarak yer aldı. Prodüksiyonunu Eksantrik Prodüksiyon’un karşılıksız olarak gerçekleştirdiği video spotun yönetmenliğini ise ünlü reklam filmi yönetmeni Abdullah Ekşioğlu yine gönüllü olarak üstlendi. Ferhat Göçer’in yüreğimize dokunan müziğinin de kullanıldığı video spotta ünlü sanatçı herkesi umutlarımızı yaşatmak için çocuklarımızın düzenli sağlık taramalarını yaptırmaya davet ediyor.

 

Projenin mimarları Lions Çocuk Kanseri Komite Başkanı Dr. Nur Topçu ve Uluslararası Lions Çoğul Yönetim Çevresi Çocuk Kanseri Ulusal Komisyon Başkanı İsmet Özer Balta tarafından hazırlanan, Uluslar Arası Lions Çoğul Yönetim Çevresi Konfederasyon Başkanı Nasuhi Öndersev’in onayıyla hayata geçirilen video spotun, dijital ortamda mümkün olduğunca çok paylaşılarak olabildiğince fazla kişiye ulaşması ve çocukluk çağı kanserlerinde erken tanı bilincinin güçlendirilmesine katkıda bulunması hedefleniyor.

 

Uluslararası Lions Çoğul Yönetim Çevresi Konfederasyon Başkanı Nasuhi Öndersev, “tüm dünyada öncelikli hizmet alanımız olarak çalışmalarımızı sürdürdüğümüz “çocuk kanseri” ile mücadele konusunda algıda farkındalık ve bilgilendirme için çabalarken, hem de erken tanı ve teşhis cihazları konusunda LCIF’den (Uluslararası Lions Vakfı) gelen maddi destekler ile, ülkemiz için katma değer sağlayacak projeler üretiyoruz. “Nerede ihtiyaç varsa, orada bir lion vardır”, misyonu ile karşılıksız hizmet verdiğimiz ülkemizde, geleceğimiz çocuklarımız için her alanda çalışmaya ve toplumda farkındalık yaratmaya devam edeceğiz” diyerek, projede gönüllü olan; sanatçı Ferhat Göçer, yönetmen Abdullah Ekşioğlu ve Eksantrik Prodüksiyon’a teşekkür etti.

 

Yapım süreci hakkında bilgi veren yönetmen Abdullah Ekşioğlu da “Dr. Nur Topçu bana projeden bahsettiğinde bir an bile şüphe etmeden kabul ettim. Çekim sürecinde tedavi gören çocuklarımızla birlikte olmak bende kalıcı bir etki yarattı.” diyerek, “Umutlarımızı Yaşatalım” sloganıyla hazırlanan video spotun çocukluk çağı kanserlerinde erken tanının yaygınlaşması için de umut olmasını dilediğini ifade etti.

 

 

 

Lions hakkında:

Uluslararası Lions, 1917 yılında kurulmuştur. Ana amacı dünya toplumuna karşılıksız hizmet etmektir. Kesinlikle kendi üyelerinin menfaatlerine hizmet etmez. 1945’ten bu yana Birleşmiş Milletlerde daimî temsilcisi vardır.

 

Lions global hizmetlerinde, genel sağlık, çocuk kanseri il mücadele, diyabet ile mücadele, çevre, açlıkla mücadele, göz sağlığı ve körlükle mücadele gibi birçok alanda kurduğu vakıflar aracılığıyla çalışmalar yürütmektedir.

 

Halen 200'den fazla ülke ve coğrafi bölgede yaklaşık olarak 1,4 milyon gönüllü Lion ve Leo üyeye sahiptir. Uluslararası Sloganı ‘ Hizmet Ediyoruz ’dur.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00