ÜNLÜ SANATÇI SEYHAN GÜLER KÖŞE YAZILARI İLE ARTIK SİTEMİZDE

Türk Halk Müziğinin ünlü isimlerinden,``Türkülerin Sultanı``lakaplı sanatçı,Mardin Sevdalısı Seyhan Güler artık Köşe yazıları ile Artuklu Haber ve Tek Hakimiyet sitelerindeki köşesinde okurlarımız ile buluşuyor.

Türk Dünyasından Haberler 10.02.2015 01:49:28 0
ÜNLÜ SANATÇI SEYHAN GÜLER KÖŞE YAZILARI İLE ARTIK SİTEMİZDE

Türk Halk Müziğinin ünlü isimlerinden,''Türkülerin Sultanı''lakaplı sanatçı,Mardin Sevdalısı Seyhan Güler artık Köşe yazıları ile Artuklu Haber ve Tek Hakimiyet sitelerindeki köşesinde okurlarımız ile buluşuyor.

İlk yazısı ile Okurlarımız ile buluşan Seyhan Güler,Mardin Tanıtım Günlerine katılarak sevenlerine verdiği konserde büyük ilgi görerek,Mardinli hemşerilerrimizin haklı takdirini kazanmıştı.

Haftalık olarak yayınlanacak Köşe Yazıları ile sizlere hitap edecek olan Ünlü Sanatı,Artuklu Haber Okuyucuları ile buluşmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

İŞTE SANTÇININ BU HAFTAKİ İLK YAZISI:

Merhaba  sevgili  okurlarım....

Mardin'e hizmet  etmek , Mardin'le  ilgili  kültürel  sanatsal  geleneksel  bilgiler  paylaşmak  benim için  inanılmaz  heyecan  verici. Çünkü  Mardin  başlı başına,  kültürlerin  medeniyetlerin  binbir rengin  buluştuğu  müstesna  bir  il.

   İlk  yazımda  benimde  çok  sevdiğim  , konser  ve  tv  programlarımda   çokca  okuduğum  'Yola çıktım  Mardin'e' adlı  türkümüzün  hikayesini  sizlerle  paylaşmak  istedim.
   
Vakti zamanında Midyat çevresinde, köylerinde çok zengin bir ağa, bey varmış. Bu ağanında dillere destan boylu, boslu, güzel endamlı bir kızı varmış. 

Yörenin en güzel kızı imiş. Adını, şanını duymayan kalmamış. İsteyenleri de çokmuş. Lakin babası başlık yüzünden bir türlü isteyene vermiyormuş. Kız da kolay kolay kimseyi beğenmiyormuş. Kızı istemeye gelenler hep boşa giderleşmiş. Derken Estel’den ( Midyat )İhtiyar bir kadın yollara düşerek oğlu için bu kızı için istemeğe gelmiş. Halime için dünürcü olmuş.

Bu arada kız oğlanı, oğlan da kızı görmüş ve birbirlerine de aşık olmuşlardır.Ne yazık ki ağa kızını vermemiş. Ağa ihtiyar kadından “40.000 lira başlık isterim” istemiş. Oysa ihtiyar kadının yanında 40bin lira değil, 40 para bile yoktur. Zavallı kadın boynunu bükerek Estel’e doğru gitmiş. Oğluna durumu anlatmış, Fakir oğlan nerde bulsunun 40 bin lirayı?
Oğlan bu parayı kazanmak için gurbete düşmüş, dağ, tepe demeden uzaklara gitmiş. Lakin bir daha da geri dönmemiş. Güzelim Halime’ nin aşkıyla yanıp tutuşmuş. Tabi bu arada Halime de gelir diye beklemiş, tüm ümitleri suya düşmüş. Halime kaderiyle baş başa kalmış. Ama bir daha da hiçbir kimseye de kabul etmemiş.” 

Yola çıktım Mardin’e
Düştüm senin derdine
Mevla’m sabırlar versin
Yârini yitirene
Ay lele lele Halime

Estel, Midyat arası
Yaktı kaşın karası
Senin baygın bakışın
Bende yürek yarası
Vay lele lele Halim

       Sevgiyle  kalın........

 

ARTUKLU HABER AJANSI


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07