ÜNLÜ MARDİNLİ RESSAM VE SANATÇI METİN MİLLİ 9.RESİM SERGİSİNİ ANKARA`DA AÇIYOR

Türk Sanat Müziği`nin duayen sanatçısı Hemşehrimiz Metin Milli, 9..Kişisel resim sergisini Başkentli sanatseverlerle buluşturacak.

1.04.2017 16:42:30 0
ÜNLÜ MARDİNLİ RESSAM VE SANATÇI METİN MİLLİ 9.RESİM SERGİSİNİ ANKARA`DA AÇIYOR

Türk Sanat Müziği'nin duayen sanatçısı Hemşehrimiz Metin Milli, 9..Kişisel resim sergisini  Başkentli sanatseverlerle buluşturacak.

 

Sanatçı Metin Milli'nin , 21 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında  ,Üsküp Caddesi No;35 Çankaya Ankara adresinde bulunan  Ankara Gazeteciler Cemiyeti  Zemin katında açılacak   9. Kişisisel sergisinde Yağlıboya tablolarından  oluşan sergisindeki eserleri ilk kez  Başkentli  sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Görüntünün olası içeriği: bitki, çiçek ve doğa

Metin Milli'nin  21 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında  ,Üsküp Caddesi No;35 Çankaya Ankara adresinde bulunan  Ankara Gazeteciler Cemiyeti  Zemin katında açılacak   9. Kişisisel sergisinde peyzajlar, natürmortlar, kompozisyonlar ve portreler yer alıyor.

 

Ünlü Sanatçı Metin Milli'nin Resim Sergisine Başkentli sanatseverlerin yanısıra Ankara'da yaşayan Mardinlilerin de yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

 

METİN MİLLİ KİMDİR?

 

Metin Milli'nin resim sanatına olan ilgisi, Mardin?de orta okul ve lise çağlarında gelişti. Yeteneği, resim öğretmenleri tarafından keşfedildi ve teşvik edildi. Üniversite öğrenimine başladığı Ankara?da, bir yandan Hukuk Fakültesi ve İktisadi Ticari İlimler Akademisi?nde öğrenimini sürdürürken bir yandan da resim kurslarına ve atölye çalışmalarına katıldı. Atölye çalışmalarının yanında, Resim Sanatı teorileri, belli başlı ekoller ve tarihçeyi öğrendi. 



60'lı yılların ikinci yarısında, iki arkadaşıyla birlikte, kendilerine ait atölyede çalışmalarını sürdürdü. İlk kez, bir ortak sergide resimlerini sergilemeye başladı. Diğer iki atölye arkadaşıyla ortak resim sergisi açtı. Sonraki yıllarda kişisel sergileriyle devam etti. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER

 


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07