ÜNLÜ İŞ ADAMINI DÖVE DÖVE ÖLDÜRMÜŞLER

Dört ilde büyük operasyon yapıldı. Operasyonda 17 gözaltı var. Bir de ceset bulundu

Gündem 16.07.2015 09:40:50 0
ÜNLÜ İŞ ADAMINI DÖVE DÖVE ÖLDÜRMÜŞLER

Dört ilde büyük operasyon yapıldı. Operasyonda 17 gözaltı var. Bir de ceset bulundu.

İstanbul’da 19 gün önce işadamı Mehmet Turgut’u kaçırarak ailesinden 5 milyon Euro fidye isteyen 17 kişi, Van, Kırklareli, Balıkesir ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarla yakalandı. İşadamını bulamayan dedektifler, Ballıca’da araziye gömülmüş erkek cesedi buldu. Cesedin kimliği Adli Tıp raporuyla ortaya çıkaracak. 

Türkiye’nin en ünlü saat ithalatçısı   ve 1970′li yıllardan itibaren Tahtakale’yi saat dünyasına dönüştüren Dost Saat’in sahibi Aksekili İşadamı Mehmet Turgut, 26 Haziran Cuma günü esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Turgut’un cep telefonunun kapalı sinyal vermesi endişeyi arttırdı. İleri yaşından dolayı Mehmet Turgut’un sağlık sorunuyla karşılaşmış olabileceğini düşünen ailesi, imkanlar dahilinde araştırma yaptı. Ancak, yürekleri ferahlatacak bir haber alınamadı. Her ihtimali değerlendiren aile, durumu İstanbul Emniyeti’ne bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kayıp Şahıslar Büro Amirliği dedektiflerinin çalışması sürerken soruşturmanın seyrini değiştirecek önemli bir gelişme yaşandı. Elde edilen bilgilere göre, Mehmet Turgut’un telefonuyla aileye ulaşan bir kişi, 5  milyon Euro fidye istedi. Durumun polise bildirilmemesini isteyen meçhul kişi veya kişiler, daha sonra Turgut Ailesi’ni aramadı.

KAMERALARA YAKALANDILAR

Büyük bir gizlilik içerisinde yürütülen soruşturma, Turgut Ailesi’ne yakın kişilerin bilgi paylaşımıyla açığa çıktı. Binlerce dakikalık şehir güvenlik kamera görüntülerini inceleyen dedektifler, Florya Şenlikköy’deki evinden ayrıldıktan sonra kaybolan Mehmet Turgut’un izine aynı gün, Marmaray’ın Kazlıçeşme Durağı’nın yanıbaşındaki otoparkta ulaştı. Kayıtlara göre, sabah saatlerinde aracını Kazlıçeşme’ye park ettikten sonra Marmaray ile Tahtakale’deki ofisine geçen işadamı, saat 16.45 civarında bir kez daha kameraların görüş alanına girdi. Ancak bu kez yanında 2 kişi daha vardı.

TOPRAĞA GÖMÜLÜ CESET

Meçhul kişilerin kimliğine ulaşmak için hummalı bir çalışma yürüten İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dün fidyecilere yönelik operasyonlar düzenledi. İstanbul, Balıkesir’in Avşa Adası, Kırklareli ve Van’da “eş zamanlı” operasyonlar düzenleyen Kayıplar Büro Amirliği’ne bağlı dedektifler, toplam 17 kişiyi gözaltına aldı.

Sorguya alınan şüphelilerin ifadesine başvuran uzmanlar, yer gösterme sonucu, Pendik, Ballıca’da toprağa gömülü bir cesede ulaştı. Ancak, cesedin kimliği belirlenemedi. İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen cesedin otopsi işlemleri sürüyor. Turgut Ailesi’nden alınan DNA örnekleri ile eşleştirme çalışması yapılacağı öğrenildi. Ancak Adli Tıp Kurumu ön raporuna göre, cesedin teşhise dayalı olarak Mehmet Turgut’a ait olduğu ve kaçırıldıktan iki gün sonra öldürüldüğü belirlendi.
 
ÖRNEK BİR İŞADAMI


Aslen Antalya Aksekili olan Mehmet Turgut, yaşının ilerlemesi sebebiyle işlerini kendisi gibi işadamı olan oğullarına devretti. Ancak Tahtalale’yle olan bağını kesmedi.

Mehmet Turgut’un oğullarından Faruk Turgut kendisiyle birlikte saat sektöründe kalırken, diğer oğulları Cüneyt Ali Turgut ve Abdullah Turgut farklı bir alanda yol almayı tercih etti. 2001 krizinde farklı bir alana yönelmeyi uygun gören ve bunun üzerine araştırmalar yapan Cüneyt Ali Turgut, bakır tel üretim sektörüne demir attı. Kayseri’de üretim yapan Mega Metal’in sahibi “Bakır Kralı” Cüneyt Ali Turgut, 10 yılda 5 kez en büyük 500 ihracatçı  arasına girdi. Mega Metal, Uluslararası Kalite Ödülü’ne de layık görüldü.

ÜNLÜ MARKALARI TAŞIDI!

Turgut Ailesi, önceki işi olan saatçiliği de hala sürdürüyor. 1970’li yıllarda Tahtakale’de Asri İş Hanı’nda saat ithalatçılığı yapan Antalya Aksekili Mehmet Turgut, bu alandaki faaliyetleri zamanla değişse de hala işe devam ediyor. Tahtakale’deki “Dost Saat” isimli şirketi aracılığıyla lisansını aldığı Dice Kayek, Jeep gibi ünlü markaların Uzakdoğu’da üretimini yapıp Türkiye’de satışını gerçekleştiriyor. Fransa’nın dünyaca ünlü markası Offshore Limited ve distribütörlüğünü yaptığı Alman Ingersoll markalarını da bünyesine katarak büyümesini sürdüren Dost Saat, 81 ilde 500’ün üzerinde bayisi ve Türkiye’nin önde gelen alışveriş merkezlerinde yer alan kioskları ile ürünlerini tüketicilere sunuyor.

İŞADAMINI DÖVEREK ÖLDÜRMÜŞLER
 
Gözaltına alınan şüpheliler Kayıp Şahıslar Büro Amirliğinde sorgulandı. Şüphelilerin işadamını ilk kaçırdıkları gün Kocaeli ilçesinde bir eve götürdüklerini anlattıkları öğrenildi. Şüphelilerin burada darp ettikleri, Mehmet Turgut'un bu dayak sonucu bir gün sonra ölmesi üzerine gömdüklerini anlattıkları belirtildi.

Şüphelilerin İşadamını gömdüklerini söyleyerek gösterdikleri Kocaeli, Ballıca'da yapılan  kazı çalışmalarında bir erkek cesedi bulundu. Tanınmayacak halde bulunan ceset incelenmek üzere Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Yetkililer, şüphelilerin sorgularının devam ettiğini gözaltı sayısının önümüzdeki günlerde artabileceğini belirtliler.

Şenol Gezer/Sözcü

 

20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24