Üniversiteli İşçiler Ankara`ya çıkarma yaptı

Memur-Sen Mevzuattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin,emsali memur kadrolarına geçişleri konusunu Kamu Personeli Danışma Kurulunda gündeme getirdiklerini, konunu

Gündem 28.12.2013 22:54:12 0
Üniversiteli İşçiler Ankara`ya çıkarma yaptı

Üniversiteli İşçiler -10 derecede Ankara`ya çıkarma yaptı. Daha gün ışımamış, sabah ezanları yeni okunuyordu. Türkiye’mizin 4 bir tarafından gelen üniversiteli işçiler -10 derece soğuğa rağmen haklı davalarına sahip çıktıklarını ifşa ediyorlardı.
Antalya da kalkıp Ankara’ya işçi kadrom var ama memur statüsüne geçmek istiyorum diyordu Şükriye hanım. 2 canla bizimle olan Deva hanım yüksek kimyagerim işçi değil memur statüsü istiyorum diyen bir başka bayan arkadaşımızdı.
Örnekler çok,istekler akla makul,devlet kasasına makul, personel rejimine makul. Yani aslında her şey tamam arkadaşlar diyecek “O” tek ağza bakıyor. Üniversiteli işçiler ön lisans yani 2 yıllıklar ve lisans mezunu arkadaşları kapsayacak bir çalışma KPDK dan geçti. Şimdi sıra Maliye, Bakanlar kurulu ve plan bütçe komisyonunda.
Memur-Sen Genel Merkezinde yapılan kahvaltılı toplantıya Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hacı Bayram Tonbul, Mehmet Emin Esen, BemBir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin temsilcileri katıldı. 
Üniversiteli işçiler Temsilcisi Musa Kocakiren de yaptığı konuşmada; Memur-Sen`in Üniversiteli işçilerle birlikte kalplerinin attığını bilmekten ve Ankara ziyaretin de bizleri yalnız bırakmayan değerli Antalya, Burdur, Balıkesir, Konya, Kırşehir, Trabzon, Ankara, Muş, İstanbul`dan gelen arkadaşlarıma şahsım ve üniversiteli işçiler adına teşekkür ederim." dedi.
Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ve Mürsel Turbay, Kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin, memuriyete geçişleri konusunun Kamu Personeli Danışma kurulunda görüşüldüğünü belirterek hükümetten konfederasyon olarak bu taleplerinin torba kanun içine eklenmesini istediklerini söyledi.
Kamu Personeli Danışma Kurulu’na götürdük. Görüşmeler sonucunda bu talebimizde üzerinde çalışılması gereken 25 madde arasında yer aldı. Hacı Bayram Tonbul Bu konuyla ilgili Maliye Müsteşarlığıyla, Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığıyla ve Hazine Genel Müdürlüğüyle bizzat görüştüğünü Taleplerimizi kendilerine ilettiğini ifade etti. Ünvanlarınıza uygun işlerde çalışmanızı bizde istiyoruz. Bu konuyla ilgili konfederasyon olarak her görüşmede ve ortamda isteklerinizi dile getiriyoruz. Ortada bir haksızlık varsa bu haksızlığın giderilmesi için elimizi taşın altına koymaya hazırız diye konuştu.
Devlet Personel Başkan yardımcısı ile yaptığımız görüşmede Üniversiteli işçiler için bir çalışma yapıldığını fakat kararın siyasi irade de olduğunu beyan etti. Hükümet tamam dediği anda bize yarım günde kanun tasarısı hazırlanır ve ilgili Bakanlığa yollarız şeklinde görüş bildirdi.
Meclis ziyaretimizde ise vekiller ve danışmanları ile tekrar görüşme yapılıp var olan destekleri teyit edildi.
Üniversiteli işçiler sosyal medya da çalışmaya inandığımız davada yürümeye devam edecek ve binler mutlu sona ulaşacaktır inşallah.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,2%1,45
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,98% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2502,96% 0,01
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,00