UNAT:``TERÖRE KARŞI TEK VÜCUT OLMALIYIZ``

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT gündem ve kamu görevlilerinin sorun ve talepleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Mardin 18.03.2016 13:19:43 0
UNAT:``TERÖRE KARŞI TEK VÜCUT OLMALIYIZ``

Kızılay'da meydana gelen terör saldırısına değinen Ümit UNAT, terör saldırısını şiddetle kınadıklarını, gerçekleştirenleri lanetlediklerini söyledi. UNAT, "Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine, yakınlarına, milletimize sabır diliyorum. Tabi bu saldırıyı yapanlar, vicdan yoksunları ve arkalarındaki karanlık eller, insanlarımızı, insanlığı hedef alıyorlar. Daha öncede Ankara'da ve ülkemizin değişik bölgelerinde farklı terör örgütleri tarafından saldırılar düzenlendi. Yapılan tüm saldırılara bakıldığında, ülke olarak birlik ve beraberliğimiz, güvenliğimiz, huzurumuz ve geleceğimiz hedef alınmaktadır. Bu süreçte milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir. Teröre karşı tek vücut olmalıyız. Ülkemize ve birliğimize millet olarak sahip çıkmalıyız" dedi.

YENİ ANAYASA ACİLEN YAPILMALIDIR

Yeni anayasa çalışmalarından bahseden Ümit UNAT, millet iradesinin yansıdığı yeni bir anayasanın en kısa zamanda yapılması gerektiğini vurguladı. UNAT , "Anayasa tartışmaları geçmişten bugüne devam ediyor ancak şu ana kadar toplumun tamamını kapsayan değişik yapılmadı. Şu anda kullanılan, mevcut anayasa darbe anayasası. Bizler vesayete karşıyız. Bunun için ülkemizin yeni bir anayasaya acilen ihtiyaç var. Yeni anayasayı millet yapmalıdır. Yapılacak yeni anayasanın öznesi millet, insan olmalıdır" .

İŞ GÜVENCESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ

İş güvencesiyle ilgili tartışmalar hakkında konuşan Unat, Memur-Sen olarak, Büro Memur-Sen olarak iş güvencesinin tartışmaya açılmasını daha doğru bulmadıklarının altını çizdi. UNAT, "Tabii ki, 657 sayılı kanunda değişiklikler yapılabilir. İş güvencesinin korunduğu, tartışılmaya dahi açılamayacağı, kamu görevlilerimizin lehine, kamu görevlilerimizin mağduriyetlerine son veren bir düzenleme yapılabilir. Memur-Sen olarak, Büro Memur-Sen olarak güvencesiz istihdam noktasında netiz ve buna kesinlikle karşıyız. İş güvencesi kırmızı çizgimizdir. Hangi hükümet olursa olsun, bu kırmızı çizgimizi aşmasına izin vermeyiz. İş güvencesinin teminatı Memur-Sen'dir, Büro Memur-Sen'dir" .

TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARI HAYATA GEÇİRİLMELİ

Geçtiğimiz Ağustos ayında 3'üncü dönem toplu sözleşmenin yapıldığını hatırlatan Ümit UNAT, toplu sözleşmede Memur-Sen olarak 213 kazanıma imza attıklarını belirtti. Toplu sözleşmede elde edilen bazı kazanımların uygulamaya konulmamasını eleştiren UNAT  "Toplu sözleşmede imza altına alınan kazanımlar bu yılbaşı itibariyle uygulamaya konulması gerekiyordu. Toplu sözleşme kazanımlarının bazıları bürokratik nedenlerle maalesef hayata geçirilmedi. Mesela 4/C'lilerin sözleşmeli pozisyonuna geçirilmesi konusunda hala bir çalışma yok.Toplu sözleşme kazanımları en kısa sürede uygulanmalıdır" dedi.

Ümit UNAT 'ın kamu görevlilerin sorunları ve talepleriyle ilgili yaptığı açıklamanın devamında ön plana çıkan başlıklar şu şekilde:
*Fazla mesai yapan tüm kamu görevlilerine fazla mesai ücreti ödenmeli
*Mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmeli, zabıt katiplerine uzmanlık verilmeli
*Meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı ödenmeli
*Gelir uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı sınavları açılmalı
*Sözleşmeliler ve 4/C'liler kadroya alınmalı
*SGK ve İşkur'da ikramiyeler ödenmeli, iş ve meslek danışmanı sertifikası bulunan memurlar iş ve meslek danışmanı kadrosuna geçirilmeli
*Şeflerin ücreti arttırılmalı
*TSK ve Emniyette görev yapan sivil memurların görev tanımının yapılmalı, yıllardır verilmeyen hakları verilmeli
*Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda görevde yükselme sınavı açılmalı diye sözlerini bitirdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10169,43%-0,04
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00