ULUSLARARASI NUSAYBİN SEMPOZYUMU ONLİNE OLARAK BALADI

Nusaybin Kaymakamlığı, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Nusaybin Belediyesi işbirliğinde yapılan “Uluslararası Nusaybin Sempozyumu” başladı.

Mardin 29.05.2021 14:17:00 0
ULUSLARARASI NUSAYBİN SEMPOZYUMU ONLİNE OLARAK BALADI

Nusaybin Kaymakamlığı, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Nusaybin Belediyesi işbirliğinde yapılan “Uluslararası Nusaybin Sempozyumu” başladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından online olarak yapılan sempozyumun açılış konuşması Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın tarafından yapıldı. Konuşmalarına, sempozyum için yapılan hazırlıklara değinerek başlayan Yalçın, iki yıldır hazırlıkları yapılan sempozyumun COVİD-19 nedeniyle ertelendiğini ifade etti. Oldukça uzun bir hazırlık sürecinden sonra bugünlere geldiklerini aktaran Yalçın, “Tabi gönül isterdi ki yüz yüze olmayı, birlikte olmanın sıcaklığını ve özellikle o samimiyeti birlikte yaşamayı istedik. Ama malumunuz pandemi şartları çerçevesinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık” dedi.

Nusaybin’in kadim bir tarihe sahip olduğunu ifade eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yalçın konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Bu sempozyumun bugünlere gelmesinde emeği geçen Rektör hocamız Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, düzenleme kurulunda yer alan değerli öğretim görevlilerine, sekretaryada emeği geçen hocalarıma, Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesinin değerli çalışanlarına, iki günlük sempozyum boyunca Nusaybin’in tarihi, kültürü ve ekonomisi konusunda bizleri aydınlatacak olan çok değerli katılımcılarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah hem ilçemize hem ilimize hem de bölgemize bu değerli sempozyumun hayırlı olmasını diliyorum.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın’ın konuşmalarından sonra Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar sempozyum konuşmasını gerçekleştirdi.

28 ve 29 Mayıs tarihleri arasında iki gün sürecek sempozyum, Mardin Artuklu Üniversitesi YouTube kanalından canlı olarak yayımlanacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00