"Uluslararası Avrasya Kongresi" Mardin Artuklu Üniversitesinin Ev Sahipliğinde Yapılacak

Uluslararası Bilim Kültür ve Spor Derneği (UBİKS) tarafından 2016 yılından itibaren her yıl düzenlenen ?Uluslararası Avrasya Spor, Eğitim ve Toplum Kongresi?nin üçüncüsü Mardin Artuklu Üniversitesi?nin ev sahipliğinde Mardin?de düzenlenecek.

Mardin 18.11.2018 12:11:30 0

Uluslararası Bilim Kültür ve Spor Derneği (UBİKS) tarafından 2016 yılından itibaren her yıl düzenlenen “Uluslararası Avrasya Spor, Eğitim ve Toplum Kongresi“nin üçüncüsü Mardin Artuklu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Mardin’de düzenlenecek.

 

"Yeni bir dil geliştirmek: Spor ve eğitim küresel barışa ne katkı sağlar?" temasının işleneceği “ uluslarası kongreye yurt içinden ve yurtdışından spor bilimleri, eğitim bilimleri, kültür araştırmaları, tarih, iletişim, yönetim, edebiyat, güzel sanatlar, İslami ilimler, dilbilim, sosyoloji ve turizm alanlarında uzman birçok yerli yabancı araştırmacı, yönetici ve akademisyenin katılacağı bildirildi.

 

Kongrenin Avrupa ile Asya'nın kesişme noktası olan, sadece doğu ile batı arasında değil, kuzey ile güney arasında da köprü görevi üstlenen bir ülke niteliğini taşıyan Türkiye'de yapıldığından, "Uluslararası Avrasya Kongresi" ismi verildiğini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Serdar Geri, kongrenin, derneğin temel çalışma alanları olan Spor Bilimleri, Eğitim ve Sosyal Bilimler alanlarında gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

 

"Uluslararası Avrasya Kongresi" ne farklı alanlardan yapılacak akademik katkılarla disiplinler arası dinamik bir tartışma platformu oluşturulacağına dikkat çeken Doç. Dr. Serdar Geri,

 

“Kongremizin kadim çağlardan itibaren dünyanın kesişme noktası olan Anadolu'nun kültürel zenginliğini en güçlü bir biçimde yansıtan şehirlerden birisi olan Mardin'de yapılacak olması, kongrenin amacına daha etkili bir biçimde ulaşılmasını sağlayacaktır. Canlı hava müzesi olan, dillerin, dinlerin ve kültürlerin kesiştiği bu zengin medeniyet havzasını teneffüs eden bilim adamları, kuramsal tartışmaların ötesinde önemli bir deneyim yaşamış olacaktır.” dedi.

 

15-18 Kasım 2018 tarihleri arasında Mardin Artuklu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) organizasyonunda iki gün sürecek "Uluslararası Avrasya Kongresi" nin daha önce düzenledikleri tüm kongrelerde olduğu gibi kültürel etkinliklerin de kongrenin ayrılmaz bir unsuru olmasını sağlamak üzere, kongre ile eş zamanlı olarak 3. Uluslararası Jürili Karma Sanat Sergisi’nin de düzenleneceğine dikkat çeken BESYO Müdürü Geri, sergide, Anadolu'nun kültür zenginliğini ortaya koyacak her türlü sanat eserine yer verileceğini söyledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10164,79%0,06
  • DOLAR

    32,21% 0,17
  • EURO

    35,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2471,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3965,39% 0,79