ULUSLARARASI 2.MİDYAT KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Uluslararası 2.Midyat uluslararası Kültür ve Sanat festivalinin ilk gününde renkli görüntülere sahne oldu.Gece saatlerinde konser veren Mardinli ünlü Sanatçı Murat Kurşun dinleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Mardin 7.09.2019 09:39:58 0
ULUSLARARASI 2.MİDYAT KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Uluslararası 2.Midyat uluslararası Kültür ve Sanat festivalinin  ilk gününde renkli görüntülere sahne oldu.Gece saatlerinde konser veren Mardinli ünlü Sanatçı Murat Kurşun dinleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.


 Uluslararası 2. Midyat Kültür ve Sanat Festivali" davul zurna ve kemençe eşliğinde Gümüşçüler Çarşısı'ndan festival alanına yapılan yürüyüş ile başladı.

 

Festival Kortejine Mardin  Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ve eşi Gülsseren Yaman, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı  Özgül Özkan YAVUZ,Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz,Ak Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç,Ak Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu,Ak Parti Midyat ilçe Başkanı Melih Güneştan ,Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ,Mardin il emniyet Müdürü Hasan Onar ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Mardin'in Midyat ilçesinde MİDYAT Kaymakamlığı ve Midyat Belediyesi tarafından  organize edilen ve  3 gün sürecek olan "2. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali" başladı. Midyat Belediyesi ile Midyat Kaymakamlığınca, ilçenin kültür, sanat, yaşam, yemek, el sanatları ile tarihi mekanlarının, gümüş ve taş işçiliği ile ilçenin daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla düzenlenen festivalin ikincisinde  renkli görüntüler oluştu. 

 

Saat 17.00'de  Işıklar Mahallesi Otogar Alanı'nda düzenlenen festivalde bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Midyat'ın korunmuş tarihi dokusu, köklü tarihi, geleneksel el sanatları ile farklı kültürlerin ve inançların bir arada yaşadığı dünyadaki nadide kültürel coğrafyalardan biri olduğunudile getirdi. Midyat'ın özgün mimarisi, camileri ve kiliseleri ile Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirten Yavuz, aynı zamanda bölgenin önemli turistik destinasyonlarından biri olduğunu  ifade etti.

 

Akşam saatlerinde Anadolu Medeniyetleri Topluluğu&Nevasel Türk Müziği topluluğu ve Mısra Türk Müziği korosu 4 farklı dilde seslendirdikleri şarkılarla festivalde katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

 

Festivalde ayrıca Hercai Dizisi çekimleri için Midayat ilçesinde bulunan Dizi oyuncularaına Midyat BelediyeBaşkanı Veysi Şahin ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı  Özgül Özkan Yavuz tarafından plaket verilerek plaket verilerek ,Midyat ilçesinin Kültür ve sanat elçileri ilan edildi.

 

Daha sonra sahne alan Mardinli Ünlü sanatçı Murat Kurşun seslendirdiği Arapça,Türkçe parçalarla alanı dolduran binlerce izleyiciyi coşturdu.Saatler öncesinden Konser alanına gelerek Murat Kurşun Konserini dinlemek üzere alanadaki yerini alan iKürdü,Türü,Arabı ,Süryanisi ile Midyatlılara Konser boyunca Murat Kurşun'un konserine büyük beğeni ile izledi.

 

 

3 Gün sürecek olan Uluslararası 2.Midyat Kültür ve Sanat şenlikleri çeşitli etkinlikler,sergiler ve Konserlerle devam edecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04