ÜLKEMİZDEKİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTELERİ İÇİNDE İLK ACİL SERVİSİ

* ÜLKEMİZDEKİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTELERİ İÇİNDE İLK ACİL SERVİS ANKARA ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE HİZMETE AÇILDI*

Sağlık 6.03.2014 18:22:13 0
ÜLKEMİZDEKİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTELERİ İÇİNDE İLK ACİL SERVİSİ


`` ÜLKEMİZDEKİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTELERİ İÇİNDE İLK ACİL SERVİS ANKARA ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE HİZMETE AÇILDI.``

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi` nde, hafta içi 17:00-08:00 saatleri arasında, hafta sonları ise 24 saat boyuncahizmet verecek Acil Diş Kliniği 13 Ocak 2014 tarihinden itibaren hizmet vermeye başladı.

Türkiye` deki tüm diş hekimliği fakülteleri arasında ilk olan acil serviste, mesai saatleri dışında hizmet verilecek. Dört doktorun dönüşümlü olarak çalıştığı serviste, acil problemi olmayan hastalara hizmet verilemeyecek.

  Ankara Üniversitesi`nin `yenilikçilik` özelliğinin bir göstergesi olan Acil Kliniği ile ilgili bilgi veren Dekan *Prof. Dr. Gürkan Gür* şunları söyledi:

"En kötü ağrılar diş ve böbrek ağrılarıdır. Bu ağrılar insanın tahammül sınırlarını zorlar ve insanlar gecenin bir yarısında hekim aramaya başlarlar. Başınıza böyle bir ağrı geldiği zaman müracaat edebileceğiniz birimler/servisler son derece sınırlıdır.

 Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bir markadır. Marka değerimizi korumak ve geliştirebilmek için yenilikçi uygulamalara ihtiyacımız var. Bu uygulamalar Diş Hekimliği

Fakültesi`nin marka değerini oluşturuyor. Nasıl ki Türkiye`nin ilk Diş hekimliği Fakültesi yataklı servisini açtıysak, ülkemizin ilk acil diş servisini de Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi açmış oluyor.

  Bu yeniliğin hayata geçirilmesinde Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Erkan İbiş ve Rektör Yardımcılarımızın çok bü y ük desteklerini gördük. Kendilerine sükranlarımızı sunuyoruz.

 Daha önce örneği olan uygulamaları hayata geçirmek nisbeten kolaydır. Ancak daha önce mevcut olmayan bir uygulamayı yapabilmek, öncülük edebilmek birçok zorluğu içerir. Ö  zellikle diğer Üniversitelerin yöneticileri `Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi`nde acil diş kliniği hizmet veriyor,

biz de bu uygulamayı yapalım` kararı aldıklarında acil kliniğinin açılış süreci, acil tedavi hizmetlerinin tanımı, nöbet çizelgesi gibi  konular örnek teşkil edecektir. İşte bu nedenle planlamamızı çok ince detaylarına kadar düşündük ve uygulamaya başladık.

 

 Acil Diş Kliniğinin çalışma yöntemi hakkında da bilgi veren Dekan Prof. Dr. Gürkan Gür, mesai saatleri içinde poliklinik hizmetlerinin kesintisiz sürdürüldüğünü, gün içinde gelen tüm hastaların acil olsalar da olmasalar da tedavi altına alındıklarını belirterek; "Gece bize acil diş ağrısıyla gelen hastalara gerekli müdahale yapılacaktır. Ağrı dindirilmesine yönelik

müdahale yapıldıktan sonra hastalarımız mesai saatleri içerisinde fakültemize gelerek tedavilerine devam edebileceklerdir" dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


28.6° / 18°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,24% 0,19
  • EURO

    34,98% 0,41
  • GRAM ALTIN

    2418,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3917,34% -0,59