TWITTER ÜZERİNDEN YAVRU KEDİYE YARDIM ELİ

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Twitter üzerinden gelen bir yardım çağrısına anında yanıt vererek donmak üzere olan bir yavru kediyi kurtardı.

Gündem 14.12.2013 17:00:04 0
TWITTER ÜZERİNDEN YAVRU KEDİYE YARDIM ELİ

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Twitter üzerinden gelen bir yardım çağrısına anında yanıt vererek donmak üzere olan bir yavru kediyi kurtardı.

Zorlu kış şartları nedeniyle sokakta yaşayan hayvanlar donma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Siverek’te donmak üzere olan eşeklerin kaymakam tarafından kurtarılmasından sonra bir iyi haber de Keçiören’den geldi. Sosyal medyayı en iyi kullanan belediye başkanları arasında yer alanBelediye Başkanı Mustafa Ak, Twitter üzerinden gelen bir yardım çağrısına anında müdahale etti.

TWİTTER’DAN ANINDA MÜDAHALE
Mahmut Bayraktar adlı bir vatandaş Başkan Ak’ın Twitter adresine “Sayın Belediye Başkanım sokakta donmak üzere olan kediler köpekler için bir çalışmanız var mı? Benim elimde donmak üzere iken bulduğum bir yavru kedi var sayın başkanım. Ekiplerinizi yönlendirebilir misiniz rica etsem?” mesajını gönderdi. Mesajı okuyan Başkan Ak hemen harekete geçerek vatandaştan kedinin bulunduğu adresi yazmasını istedi ve belediye ekiplerini verilen adrese yönlendirdi.

TEDAVİSİ YAPILDI, SICAK YUVAYA KAVUŞACAK
Belediye ekipleri yavru kediyi hayırsever vatandaştan teslim alarak Keçiören Belediyesi’nin hayvanlar için kurduğu Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdü. Veteriner hekimlerce tedavi altına alınan kediye antibiyotik verilerek ateş düzenleyici iğne vuruldu. Donarak ölmekten kurtarılan yavru kedi, aşılamasının yapılması ve tedavisinin tamamlanması amacıyla 4 gün müşahede altında tutulacak. Daha sonra sahipsiz bir kedi almak için Keçiören Belediyesi’nin web sitesi aracılığıyla başvuruda bulunan bir hayırsever vatandaşa verilecek.

Keçiören Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan “Sahiplenmek İstiyorum” bölümüne giren vatandaşlar, sahiplenmek istedikleri sokak hayvanlarını seçebiliyor. Belediye tarafından bakımı ve aşılaması yapılan hayvanlar böylece internet üzerinden sıcak bir yuvaya kavuşturuluyor



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04