TUZLA BELEDİYESİNDEN DRONE İLE İLAÇLAMA

Tuzla`nın 17 mahallesinde periyodik ilaçlama çalışmaları ile sürdürüyor. Çevre dostu, insan sağlığına zarar vermeyen, teknolojik yöntemlerle sinek, sivrisinekler ve diğer haşerelere kaşı mücadele eden Tuzla Belediyesi, drone kullanımıyla öncelikle sivrisi

Belediye Haberleri 10.06.2020 15:05:06 0
TUZLA BELEDİYESİNDEN DRONE İLE  İLAÇLAMA

Yaz aylarının gelmesiyle beraber sinek ve larva mücadelesi için çalışmalara hız veren Tuzla Belediyesi, mart ayı itibariyle başlattığı zararlı haşerelerle mücadelesini, Tuzla'nın 17 mahallesinde periyodik ilaçlama çalışmaları ile sürdürüyor.

Çevre dostu, insan sağlığına zarar vermeyen, teknolojik yöntemlerle sinek, sivrisinekler ve diğer haşerelere kaşı mücadele eden Tuzla Belediyesi, drone kullanımıyla öncelikle sivrisineklere yuva olan dere, göl, kanal gölet, bataklık, çöp konteyneri, su kuyuları ve sazlık gibi alanlarda ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Tuzlalı vatandaşlardan gelen şikayetleri ve talepleri de değerlendirerek açık ve kapalı alanlarda haşerelere karşı ilaçlama yapan ekipler, ilaçlamayı üç aşamalı periyodlarla gerçekleştiriyor. Tuzla Belediyesi ekibi, lavra mücadelesinde ilaçlamanın önemli olduğuna ancak vatandaşların da alınacak küçük tedbirlerle bu mücadeleye destek olması gerektiğine dikkat çekiyor.

 

Drone ile ilaçlama Tuzla’da bir ilk

 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bilim ve teknolojiden faydalanarak Tuzla’da bir ilki gerçekleştirerek drone ile ilaçlama yapıyoruz. Yaz gelince sinek ve diğer haşerelere karşı mücadele veriyoruz. Larva mücadelesini birçok noktada sinek kaynağı dere göl çayır sulak arazilerde sürdürüyoruz. Drone ile özellikle ulaşmakta zorluk çektiğimiz yürüyerek zor ilaçlanacak bölgeleri ilaçlıyoruz. Zorlu bölgelerde İlaçlamayı araçlarla değil drone ile yapmaya devam edeceğiz. Akıllı dünya akıllı şehir akıllı ilçe olarak da birçok uygulamayla da hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

“Vatandaşlarımızın sağduyusuna her zaman ihtiyacımız var”

 

COVID 19 sürecinin kişisel temizliğin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirten Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Tedbir almak en önemli mücadele yöntemidir. Bir yerde bir sorun oluşmasından sonra verilen mücadelen ziyade, küçük önlemlerle alacağımız kişisel tedbirler ile çevre ve halk sağlığı için zarar oluşturacak sonuçları engelleyebiliriz. Vatandaşlarımızın sağduyusuna her zaman çok ihtiyacımız olduğu gibi, sinek ve larva mücadelesinde de kişisel tedbirlerin alınması konusunda işbirliğine her zaman ihtiyacımız olduğunu vurgulamak istiyorum.”

 

 

Çevre ve toplum sağlığı için, sinek ve benzeri haşere türü zararlıların üremesine sebep vermemek adına dikkat edilmesi gereken konu başlıklarını şu şekildedir:

- Ağzı kapatılmamış çöp kovaları ve kapağı kapatılmamış çöp konteynerleri özellikle karasineklerin üreme alanıdır.

- Çevreye gelişigüzel atılmış biriktirilmiş çöpler de larva için üreme alanlarını oluşturmaktadır.

- Hayvan gübreleri üzeri açık bırakıldığında sineklerin üremeleri için uygun koşulu oluşturmaktadır. Hayvan suluklarında uzun süre su bulundurulmamalıdır.

 

- Ağzı açık olan bidon ve varillerde kesinlikle su bulundurulmaması gerekmektedir.

- Çevrede bulunan araç lastikleri, içerlerinde yağmur sularını barındırdığından, sivrisinekler için üreme alanı oluşturmaktadır. Açık alanda atık araç lastiği bulunmamalıdır.

 

- İnşaat temellerinde ve bodrum katlarda su birikintileri oluşmamasına dikkat edilmeli, zorunlu hallerde bu alanların ilaçlanması için belediyeye haber verilmelidir.- Kullanılmayan, içerisinde durgun su bulunan süs ve yüzme havuzları, sivrisinek üretir. Suyun devir daim etmediği havuzlarda su bulundurulmamalıdır.

 

- Kullanılmayan tas vb. kaplarda, uzun süre su bulundurulmamalıdır. Az miktarda da olsa, bu kaplardaki suların, bir mahalleyi rahatsız edecek kadar sivrisinek üretmeye yeterli olduğu unutulmamalıdır.

 

Sinek ve larvalarla mücadelenin ana kısmını ilaçlama alsa da, ilaçlama tek yöntem değil diyen Tuzla Belediyesi ilaçlama ekipleri, vatandaşlarımızı da alınacak küçük tedbirlerle mücadeleye destek olmaya çağırıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL/TUZLA


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33