TÜRKTOB 8. OLAĞAN GENEL KURULU ANKARA`DA YAPILDI

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) 8. Olağan Genel Kurulu 12 Aralık 2015 tarihinde Ankara`da yapıldı. Genel Kurul, sektörel birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri oldu.

12.12.2015 18:37:23 0
TÜRKTOB 8. OLAĞAN GENEL KURULU ANKARA`DA YAPILDI

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) 8. Olağan Genel Kurulu 12 Aralık 2015 tarihinde Ankara'da yapıldı. Genel Kurul, sektörel birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri oldu. 

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) 8. Olağan Genel Kurulu, Birlik ve bağlı Alt Birliklerin Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, aynı Bakanlığa bağlı / ilgili kurumların Genel Müdür ve diğer yöneticileri, sivil toplum ve meslek örgütlerinin başkanları ve TÜRKTOB Üst Kurul Delegelerinin katılımıyla 12 Aralık 2015 tarihinde Ankara'da yapıldı.

Divan Kurulu Başkanlığını Selami Yazar, Üyeliklerini ise Hüseyin Özen ve Mehmet Özer'in yaptığı TÜRKTOB 8. Olağan Genel Kurulu, sektörel birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri oldu. 

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkanı Yıldıray Gençer Genel Kurulun açılışında yaptığı konuşmada, 8. Olağan Genel Kurulunu yapan Türkiye Tohumcular Birliğinin tohumculuk sektörün en üst kurumsal temsilcisi olduğunu kaydetti. 2006 yılında yürürlüğe giren Tohumculuk Kanunu gereğince 2008 yılında kurulan Türkiye Tohumcular Birliği ve 7 Alt Birliğin tohumculuk sektöründe bugün gelinen noktaya ulaşılmasında en büyük etken olduğunu ifade eden TÜRKTOB Başkanı Yıldıray Gençer, başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

TÜRKTOB Başkanı Gençer'den ''Birlik, beraberlik, azim ve başarı'' vurgusu

Genel Kurulların sektör temsilcilerinin bir araya gelmesinin bir vesilesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve 8. Genel Kurulda da bu birlikteliği en üst düzeyde hissettiklerini söyleyen TÜRKTOB Başkanı Gençer şöyle devam etti; '' Türk tohumculuk sektörü artık dünyada konuşulur hale geldi. Deyim yerindeyse artık kabuğumuzu kırdık. Burada sadece Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına değil tüm sektörümüze teşekkür etmek gerekiyor. Genç, dinamik, geleceği görme kabiliyetine sahip, bilime ve AR-GE'ye inanan ve yatırım yapan Türk tohumculuk sektörü kısa zamandan neler yapabileceğini gösterdi. Ayrıca her Alt Birliğimiz kendi alanlarında çok önemli çalışmalara ve başarılara imza attı.''

1980'li yıllardan sonra tohumculuk politikalarının değişimiyle birlikte sektörün hızla büyüdüğünü, Alt Birliklerin toplam üye sayısının 30 bine ulaşmasıyla Türkiye Tohumcular Birliğinin de güçlendiğini anlatan TÜRKTOB Başkanı Gençer, ''140 bin ton sertifikalı tohumluk üretiminden 800 bin tona, 17 milyon dolar ihracattan 150 milyon dolar ihracata 10-12 yıl gibi kısa sayılabilecek bir süre içinde ulaştık. Bugün Türkiye, 1 milyar doları aşan ticaret hacmiyle dünyada 10. sırada yer almaktadır'' şeklinde konuştu.

- Bu başarılar yeterli değil, daha gidecek çok yolumuz var

Mevcut başarıların kendilerini çok sevindirdiğini ancak yeterli olmadığını vurgulayan TÜRKTOB Başkanı Gençer, '' Asla rehavete kapılmayacağız, hep birlikte gidecek çok yolumuz, imza atacak çok başarılarımız var. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile çok yakın ilişkilerimiz ve sektörümüzün potansiyeli ve gücü bizim bu konudaki inancımızın temelini oluşturuyor. Bakanlığımız, sektörümü ilgilendiren her konuda görüşlerimizi dikkate alarak karar veriyor'' ifadelerini kullandı.

Medya yoluyla yanlış bilinenleri düzeltmeye çalışıyoruz

TÜRKTOB Başkanı Yıldıray Gençer medya çalışmaları hakkında ise şöyle konuştu; ''Medyada tohumculuk sektörüyle ilgili yanlış bilgilerin yayıldığını biliyorsunuz. Türkiye Tohumcular Birliği ve Alt Birliklerimiz olarak yine medya yoluyla bu yanlış bilinenleri düzeltmeye çalışıyoruz. Ulusal yazılı ve görsel basında temsil gücümüz arttı.''

 Türk tohumculuğunu dünyaya tanıtıyoruz

Ekonomi Bakanlığının desteği ile 20 ülkeye ticaret heyetleri düzenledikleri bilgisini veren Gençer, ''Türk tohumculuğunun dünyada söz sahibi olmasının ve ihracatımızın artmasının en önemli nedenlerinden biri TÜRKTOB ve bağlı Alt Birliklerinin yurt dışı faaliyetleridir'' dedi.

Tohumculuk sektörünün ulusal stratejik planını hazırlıyoruz

TÜRKTOB ile TÜBİTAK'a bağlı Türk Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) arasında imzalanan protokolle çalışmaları başlayan Tohumculuk Sektörü Ulusal Strateji Geliştirme Projesinden söz eden Gençer, çalışmaların 1 buçuk yıl sonra tamamlanacağını ve artık Türkiye'nin önünde yeni bir yol haritası olacağını kaydetti.


 Tohumculuk Dairesi Başkanı Mehmet Sığırcı, '' Sektördeki olumlu gelişmeler, hedefleri revize etmeyi zorunlu kılıyor''

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tohumculuk Dairesi Başkanı Mehmet Sığırcı ise tohumculuk sektörünün geldiği noktanın çok sevindirici olduğunu ifade ederek, 2023 yılı için hedeflenen 1 milyon tonluk sertifikalı tohum üretim hedefinin daha üst miktarlara doğru revize edilmesi gerektiğini kaydetti.

Tohumculuk sektörünün yarattığı katma değerin ülke içinde kaldığı vurgusunu yapan Tohumculuk Dairesi Başkanı Sığırcı, ''Diğer sektörlerle kıyaslandığında tohumculuğun geldiği durum takdire şayandır. TÜRKTOB, ' Birlikten güç doğar' atasözünün vücuda gelmiş halidir, göstergesidir. Tohumculuk sektörü Bakanlığımızın yüz akıdır, TÜRKTOB diğer sektörler için birliktelik örneğidir '' dedi.


Açılış konuşmalarının ardından TÜRKTOB Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Mali Raporlar, Denetim Kurulu Raporu, 2016 Yılı Tahmini Bütçe Raporu görüşüldü ve onaylandı.

Genel Kurul, iç mevzuat değişikliklerinin karara bağlanması, delegelerin görüş ve önerilerinin gündeme gelmesinin ardından Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer'in teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04