TÜRKİYENİN EN BÜYÜK RULMAN ŞİRKETİNDE TOPLU İŞ BIRAKMA

Polatlı?nın en büyük fabrikalarından biri olan Orta doğu Rulman Sanayi (ORS) fabrikasında işçiler ile fabrika yönetimi karşı karşıya geldi. 1490 işçi toplu şekilde iş bıraktı.

26.08.2015 14:11:09 0
TÜRKİYENİN EN BÜYÜK RULMAN ŞİRKETİNDE TOPLU İŞ BIRAKMA

Polatlı’nın en büyük fabrikalarından biri olan Orta doğu Rulman Sanayi (ORS) fabrikasında işçiler ile fabrika yönetimi karşı karşıya geldi. 1490 işçi toplu şekilde iş bıraktı.

Orta doğu Rulman Sanayi (ORS) fabrikasında daha önce başlayan Türk Metal Sendikası protestosunun ardından önemli bir gelişme daha yaşandı. Fabrika yönetiminin verdiği sözleri tutmadığını belirten işçiler, toplu şekilde iş bıraktılar. Edinilen bilgilere göre daha önce 1640 işçinin iş bırakması ile başlayan eylem de fabrika yönetimi işçilerin taleplerini alarak. Tüm taleplerini kabul ettikleri öğrenildi. Ancak fabrika yönetiminin verdiği sözleri tutmamasının ardından, şu anda Orta Doğu Rulman Sanayi (ORS)'de üretim tamamen durdu.

EYLEM SAAT 11:00 SIRALARINDA BAŞLADI

Orta doğu Rulman Sanayi (ORS)'de işçi temsilcilerinin fabrika yönetimi ile verilen sözlerin tutulması için bir görüşme talep ettikleri ancak fabrika yönetiminin olumsuz cevap vermesi üzerine, işçiler saat 11:00 sıralarında ailelerini de alarak, eyleme başladılar.

1300 İŞÇİ İSTİFASINI VERDİ

Bir süre önce Rulman'da yapılan grev neticesinde işçilere verilen sözler yerine getirilmediği, İşçiler arasında seçilen sözcüleri yok sayan fabrika yönetimi bugün sabah saatlerinde başlayan toplu istifaların, önüne geçmeye çalışıldığı görüldü. 1300 işçi fabrika yönetimine istifalarını vermekte kararlı oldukları görüldü.

"HAKKIMIZI KİMSEYE YEDİRMEYİZ"

Ortadoğu Rulman Sanayi (ORS) işçi temsilcisi Kazım Ercan  yaptığı açıklama da şunları söyledi. "İşçi kardeşlerimizin hepsi ev geçindiriyor. Fabrika yönetimi bize daha önce yaptığımız eylemde söz verdi. Ancak fabrika yönetimi bizi oyalamaya devam etti. Burada hakkımız olanı istedik. Fabrika yönetimi sözlerini tutmadı. Bizi kandırdı, şu anda verdiğimiz istifaları engellemeye çalışıyorlar. Hiç bir arkadaşımızın ve kardeşimizin hakkını kimseye yedirmeyiz. Yine sesleniyoruz. " dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/POLATLI

HABERE;RÜZGAR KABASAKAL


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04