TÜRKİYE LİSELİLER BİRLİĞİ EYLEM KARARI ALDI

Liseliler Ortaöğretim`de türbana karşı sokağa çıkıyor!Hükümet`in aldığı karar ile Orta öğretimde Yapılan yönetmelik değişikliği ile Kız öğrencilerin Türban giymesine olanak sağlanması Tepkilere neden oldu.

24.09.2014 14:51:20 0
TÜRKİYE LİSELİLER BİRLİĞİ EYLEM KARARI ALDI

Liseliler Ortaöğretim`de türbana karşı sokağa çıkıyor!Hükümet`in aldığı karar ile Orta öğretimde Yapılan yönetmelik değişikliği  ile Kız öğrencilerin Türban giymesine olanak sağlanması Tepkilere neden oldu.

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) 9 yaşından itibaren öğrencilerin türbanla okula gidebilmesinin önünü açan düzenlemeye karşı tüm illerde 27 Eylül Cumartesi günü sokağa çıkıyor. Bu Cumartesi tüm yurtta meydanlarda olacak, ardından gerekli hukuki mücadeleyi de başlatacaklarını belirttiler...

 Türkiye Liseliler Birliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle:
 
 Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda öğrencilerin türbanla okula girmesine dair yasal engel kaldırıldı. Öğrencilerin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’in 3. ve 4. maddesinde yapılan değişikliklere göre a``naokulu dahil tüm okullarda türban serbest olacak. Nabi Avcı ise uygulamanın 5. sınıftan itibaren geçerli olacağını açıkladı. Böylece 9 yaşına gelmiş kız çocukları türban takarak okullara girebilecek.

Hakim sınıfın temsilcileri, var olan sistemi sürdürmek ve ideolojik hegemonyasını korumak için kendi insan modelini yaratıyor. Yaratmak zorundadır. Aksi halde yok olup giderler. AKP’den biliyoruz, gitmektedirler.

Haziran’da ayağa kalkan gençlik ile AKP iktidarı sürdürülemez. Yeni bir gençlik yaratılmak durumunda: Düşünmeyen, sorgulamayan, haksızlığa göz yuman fakat üretim çarkını döndürecek nitelikte kalifiye bir gençlik.

Bu gençliği yaratmanın çeşitli girişimleri var: İmam-Hatipler açılıyor, mescitler yapılıyor, isteyen istemeyen 40.000 öğrenci bu okullara yerleştiriliyor. Din dersleri zorunlu hale getiriliyor. Ehli-müslime(!) sorular veriliyor, gayri-müslim okuldan atılıyor. Kızla erkeğin ayrı oturtulmasından tutunda polis copu ile ahlakın korunmasına kadar cehalet sınır tanımıyor. Ardından dinamitlenen eğitim sistemi, türban marifeti ile örtülüyor. Enkazı göremeyenler, muhakkak özgürlük diyeceklerdir.

9 yaşındaki çocuğa neden başını örtüyorsun demeyeceğiz. Türban takanla değildir derdimiz, din simsarlarınadır sözümüz. Türkiye Liseliler Birliği olarak Türkiye’nin her ilinde meydanlara çıkacak, gericilikle her mecrada savaşacağız. Mustafa Kemal’in askeri, gençliği ve bu ülkenin geleceği olmanın gereği neyse, onu yapacağız. Bu Cumartesi tüm yurtta meydanlarda olacak, ardından gerekli hukuki mücadeleyi de başlatacağız. 

Okulları damızlık üretim çiftliğine döndüren, ağaçları yapraklarına kadar simsiyah cehalete bürüyen, laikliği kazıyan, cumhuriyet değerlerini ortadan kaldıran iktidar şunu bilmelidir ki: Karşısında daima bizleri bulacak, bilimin kelamı keskin ve sivri olacaktır.``Denildi.
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI
 

24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82