TÜRKİYE`DE AKILLI KİMLİK DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ?Türkiye Cumhuriyeti Yeni Kimlik Kartı Projesi? kapsamında kimlik kartı müracaatları Kırıkkale?de başladı.Kırkkale`de Delice ilçesi nüfusuna kayıtlı 109 yaşındaki Arzu Sın

Gündem 15.03.2016 13:37:04 0
TÜRKİYE`DE AKILLI KİMLİK DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Türkiye Cumhuriyeti Yeni Kimlik Kartı Projesi” kapsamında kimlik kartı müracaatları Kırıkkale’de başladı.

Kırıkkale  İl Nüfus Müdürlüğündeki programa; Kırıkkale Valisi  Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat , Delice Kaymakamı Nevzat Karkacı, Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı İlker Arıkan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fatih Çobanoğlu, Kırıkkale İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Berrin Cebeci, Bazı llerin İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürleri ve vatandaşlar  katıldı.

 Programda, İl nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Berrin Cebeci, yeni kimlik kartlarıyla ilgili bilgiler verdi.

 Verilen bilgilerde, TCKK elektronik ve görsel olarak birçok güvenlik unsurunu barındırdığı, tüm iletişim altyapısı TÜBİTAK UEKAE tarafından geliştirilen kriptolarla korunan TCKK’nın içerdiği bilgilere art niyetli ulaşılmasının önüne geçildiği, böylelikle taklit edilmesi ve kopyalanması imkânsız hale getirildiği belirtilen açıklamasına devamla, Yeni Kimlik kartını almak için yurt içinde İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere şahsen başvuru yapılması gerektiği ayrıca başvuru için nüfus cüzdanı veya tanıtıcı kimlik belgesi ve 15 yaşından büyükler için son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik resim olması gerektiği  yönünde bilgiler verdi.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise yaptığı açıklamada    Yeni Kimlik Kartlarının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek yaptığı konuşmada; “Bildiğiniz gibi Yeni Kimlik Kartlarının dağıtılması için Kırıkkale pilot il seçildi. Bu kimlik kartlarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Merkez Bankası ve TÜBİTAK ile çok güzel çalışmalar yaptı. Çok güzel bir kimlik kartı ortaya çıktı. Son derece güvenilir bir kart. Artık bunun taklidi, tahribi ve kopyalanması kesinlikle mümkün değil. Bu kartta birçok biyometrik kayıtlar ve bilgilerde içeriyor. Arkadaşlarımız burada kayıtları almaya başladılar. Müracaatlar Merkez veya İlçe Nüfus Müdürlüklerine yapılacak. Bu kartlara sadece, Kırıkkale oturanlar ya da Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olanlar müracaat edebilecekler. Daha sonra bütün illere yayıldığında hemen herkes bu kartlara sahip olabilecek. Müracaata gelirken iki adet biyometrik fotoğraf ve nüfus cüzdanınızla birlikte müracaat edebiliyorsunuz. Ayrıca internet üzerinden ya da Alo 199 arayarak da müracaat yapabilirsiniz. Kayıtlar alındıktan sonra, yeni kimlikler düzenlenerek PTT Kargo ile adresinize gönderiliyor. Ben bu güzel çalışmadan dolayı İçişleri Bakanlığımıza, Hükümetimize,  Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Burada devletimiz kazanacak, vatandaşımız kazanacak.” dedi.

 Daha sonra ise   Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, yeni kimlik kartları için müracaatlarını gerçekleştirdi.

Programda, 1907 doğumlu Kırıkkale iline bağlı  Delice ilçesi nüfusuna kayıtlı 109 yaşındaki Arzu Sınıroğlu, yeni doğan Metehan Torlak isimli bebeğin, engelli vatandaşların ve şehit yakınlarının başvuruları gerçekleştirildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KIRIKKALE

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04