TÜRKİYE BU ASKERİ KONUŞUYOR

Dağlıca`da şehit düşen 16 askerin silah arkadaşı olan ve hasta olduğu için operasyona gidemediğini söyleyen er Şahin Şimşek Facebook hesabından şehit arkadaşları ile ilgili duygu dolu mesaj paylaşmıştı. Bu mesajdan sonra er Şahin Şimşek`in öldüğü ortaya ç

Türk Dünyasından Haberler 9.09.2015 22:38:31 0
TÜRKİYE BU ASKERİ KONUŞUYOR

Dağlıca'da şehit düşen 16 askerin silah arkadaşı olan ve hasta olduğu için operasyona gidemediğini söyleyen er Şahin Şimşek Facebook hesabından şehit arkadaşları ile ilgili duygu dolu mesaj paylaşmıştı. Bu mesajdan sonra er Şahin Şimşek'in öldüğü ortaya çıktı.

Şemdinli'de görev yapan Şimşek'in ailesi çocuklarının şehit olduğunu düşünürken, intihar etmiş olabileceği de iddia ediliyor. Dağlıca'da PKK saldırısı sonucu 16 asker şehit düşmüş, haber üzerine şehitlerin silah arkadaşı er Şahin Şimşek, Facebook'ta, hasta olduğu için operasyona katılamadığını belirterek duygu dolu bir mesaj paylaşmıştı.

İNTİHAR ETTİĞİ AÇIKLANDI  

Hakkari'de Beyyurdu 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken intihar eden piyade er 20 yaşındaki Şahin Şimşek'in cenazesi Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde toprağa verildi. 4 aylık asker olan Şahin Şimşek'in ailesinin yaşadığı Polatlı'daki evinden dün akşam Türkçe ve Kürtçe feryatlar yükselirken, anne Meryem Şimşek'in güçlükle ayakta durmaya çalıştığı görüldü. Ankara'nın Haymana İlçesi'nin Evliyafakı Köyü'nden olan er Şahin Şimşek için Polatlı'nın Şentepe Mahallesi'ndeki Ulucami'de cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye CHP Ankara milletvekilleri Bülent Kuşoğlu, Levent Gök ve Aylin Nazlıaka, ilçe Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı Topçu ve Füze Okulu'ndan bir grup subay, astsubay ile ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazını İlçe Müftüsü Mehmet Muslu kıldırdı. Namazın ardından Şahin Şimşek toprağa verildi. Bu arada sosyal medyada yer alan er Şahin Şimşek'in Dağlıca'da görev yaptığı ve şehit olduğu haberlerini yalanlayan askeri yetkililer, Şimşek’in Şemdinli’de askerliğini yaptığı ve intihar ettiğini açıkladı.

Şahin Şimşek, Dağlıca'da 16 arkadaşının şehit olmasından sonra Facebook'taki hesabında şunları yazmıştı: "06.09.2015 saat sabaha karşı 04.30... Koğuştaki bir kaç tıkırtıyla uyandım. 3 gündür atlatamadığım gribin etkisi hala üzerimdeydi. Koldaki arkadaşlarım ben hastayım diye beni yanlarında götürmek istemediler. O yüzden benden habersiz Daglıca Karakolu'na çıkıp, pkk tarafından kapatılan Yüksekova-Hakkari yolunu açacaklardı. Saat 05:10 kol çıkmak üzere. Gelmemi istemedikleri halde kalkıp hazırlanışım, Kobranın yanına kadar gelişim rahatsiz etti hepsini. "Sen hastasın gelme. Silah kaydın var bugün burada kal" dedi Tilki. Israrımda diretmem uzerine komutanımın dudaklarından dökülen 4 kelime çınladı kulaklarımda "Sana emrediyorum. Burada kalacaksın!" Saat 15:00 Dağlıca Karakolu'na baskın olduğu yönünde asparagas olmasını umduğumuz bir haber geldi. Saat 19:00 Daglıca Karakoluyla irtibat kesildi. Ulaşamıyoruz. Arkadaslarım ve komutanım telsize cevap vermiyolar. Frekans ayarlı değildir diye teselli umup yine de tedirgin bir şekilde haber bekliyorum. Saat 20:35. Daglica'dan şehit haberleri gelmeye başladı. Korkum, ekmeğimi suyumu paylaştığım, bayat ekmeği 3 kişiyle yediğim, aynı golde beraber bağırdığım aynı sigarayı içtiğim o güzel insanların beni terketmeleri. Saat 22.40 Yan ranzada yatan TİLKİ ŞEHİT! Alt ranzada yatan botlarımı saklayan HOCA ŞEHİT Koğuşun en küçüğü TERLİKSİ ŞEHİT! Ula ankarali Alt devreler gelecek uşağım diyen LAZ ER ŞEHİT! Kol Komutanım Teğmen Kırgız YARALI! Yorganımı çekiştiren Kobracı MURAT ŞEHİT! Kardeşinin düğünü için gün sayan ARAP MERT ŞEHİT! Şahin grip. Şahin gidemedi. Şahin'in yası var bugün. Şahin yaralı...


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90