TÜRKER:``BAŞBAKAN HOŞGÖRÜLÜ OLMALI``

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Kırıkkale İl Kongresi'ne katıldı.

Siyaset 8.06.2013 18:59:49 0
TÜRKER:``BAŞBAKAN HOŞGÖRÜLÜ OLMALI``

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Kırıkkale İl Kongresi’ne katıldı.
Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kongre öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Masum Türker, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu:
“Herkes, Başbakan Erdoğan’ın mevcut kargaşayı sona erdireceğini büyük bir umut ve heyecanla bekliyordu. Şu ana kadar gerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gerekse Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın bu konuda demokratik haklara önem vereceklerine ilişkin ciddi bir tavır ortaya koyduklarını gördük. Ama üzülerek söylemeliyim ki Başbakan’ı havaalanında karşılamaya gidenlerin takındıkları tavır, Başbakan’ın konuşması, Türkiye`de gerginliğin devam edeceğini gösteriyor. Oysa Başbakan hoşgörülü olmalı, Mevlana dili kullanmalı. Bazı medya kuruluşları taraf olduğunu gösteriyor: ‘100 bin kişi karşıladı’ diyor. Onlara şunu sormak lazım, ‘Bu 100 bin kişi kendi özel arabalarıyla değil, 50`şer kişilik otobüslerle geldiyse o kadar otobüsü nereye park etti?
İnsanların başkaldırılarının temel nedeni, son 10 yıldır yaşadıkları baskıya tepkidir. Bu baskıyı gizli bir ordunun yarattığını da dün Başbakan’ı karşılayan insanların ‘Biz Tayyip`in askerleriyiz’ lafından anlıyoruz. Ne demek, Tayyip`in askerleriyiz? Bu insanların bu şekilde bağırması Cumhuriyet’e bir meydan okumaktır
Türkiye ekonomisi, Taksim`deki olaylardan değil, 16 Mayıs 2013`ten tarihinden itibaren kötü gitmeye başlamıştır. Bu tarih Başbakan`ın, ABD Başkanı Obama ile görüşme yaptığı günden bir sonraki gündür. O gün Obama Türkiye`yi suçladı, sonrasında işadamları, yatırımcılar Türkiye`nin tehlikeli bir sürece girdiğini anlayarak, hemen ülkedeki paralarını yavaş yavaş dövize çevirmeye başladılar.
Türkiye`de olaylar 10 gündür sürüyor. Bu olaylar dolayısıyla birdenbire gündemimizdeki Suriye konusu devreden çıktı. Hani Suriye`de her şey kötüydü? Ama bu arada Suriye`deki o haberler yerine gerçek haberler gelmeye başladı. Beşar Esad`ın adamlarının her ilde, ilçede hakimiyeti ele aldıkları ortaya çıkıyor. Çünkü hem Başbakan hem de Dışişleri Bakanı ABD`den fırça yedi. ABD`den fırça yiyecek bir Başbakan istemiyoruz.
Her yerde darbeler araştırılıyor ama nedense bir tek 2002`deki sivil darbe araştırılmıyor. Bülent Ecevit`in bir sivil darbeyle iktidardan uzaklaştırılmıştır. Bunun araştırılmasını istiyoruz. Bu Hükümet araştırmazsa, biz iktidara gelince araştıracağız. Esas darbecileri o zaman Türkiye ve dünya görecek.”Dedi.


ABDULLAH ORTAÇ(AHA)KIRIKKALE


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04