Türk konfeksiyon firmaları yeni koleksiyonlarını Paris’te vitrine çıkarıyor

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, moda sektöründe dünyanın önde gelen ve en prestijli fuarları arasında yer alan Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı’na, 5-7 Temmuz 2022 tarihlerinde 13’üncü kez mili katılı

Ekonomi 3.07.2022 10:04:00 0
Türk konfeksiyon firmaları yeni koleksiyonlarını Paris’te vitrine çıkarıyor

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, moda sektöründe dünyanın önde gelen ve en prestijli fuarları arasında yer alan Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı’na, 5-7 Temmuz 2022 tarihlerinde 13’üncü kez mili katılım organizasyonu gerçekleştirecek.

 

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, Türkiye’nin Fransa’ya hazırgiyim ihracatını 2021 yılında yüzde 28 artarak 1 milyar dolar seviyesine taşıdığını, Türkiye genelinde Fransa’nın en çok konfeksiyon ihracatı yapılan 5’inci büyük pazar, EİB’nin de 6’ıncı pazarı konumunda olduğunu vurguladı.

 

“Dünyanın en önemli tekstil fuarı PV Fuarı, birçok farklı ülkeden dünyanın en büyük ve en seçkin tekstil üreticileri ile markaları, iplik, kumaş, deri, hazır giyim, aksesuar, tasarım sektörlerini bir araya getiriyor. Fuar; her yıl Şubat ve Eylül aylarında iki kez düzenlenirken, bundan sonra sektörün talebi doğrultusunda her yıl Şubat ve Temmuz aylarında gerçekleşecek. 13’üncü kez milli katılımını organize ettiğimiz PV Fuarı, Yeni Yönetim Kurulumuzla ilk yurtdışı etkinliğimiz olacak. Türkiye, fuara en fazla katılım yapan 3 ülkeden biri. 2022 yılı Ocak-Mayıs döneminde Türkiye’nin hazırgiyim ihracatı yüzde 32 artışla 482 milyon dolara, Ege Bölgesinin hazırgiyim ihracatı ise yüzde 69 artışla 29 milyon dolara ulaştı. Türkiye markasını ve hazırgiyim sektörünü fuarda en iyi şekilde temsil edeceğiz.”

 

Türkiye PV Paris Fuarı’na en fazla firmayla katılan ülkeler arasında yer alıyor

 

Temmuz’da gerçekleşecek PV Paris Fuarı’na 212 Türk firmasının kayıt yaptırdığını ve Türkiye’nin fuara yine en fazla firmayla katılan ülkeler arasında yer aldığını açıklayan Sertbaş, EHKİB’in milli katılım düzenlediği “manufacturing” bölümüne ise en fazla katılım Türkiye’den gerçekleştiğinin altını çizdi.

 

“Bireysel katılımlar da dahil edildiğinde 24 firmamız var. 13’üncü kez kez milli katılım organizasyonunu düzenleyeceğimiz Temmuz PV Fuarına İzmir’den 12, İstanbul’dan 9 ve Antalya’dan 1 olmak üzere 22 firmamız katılıyor. Firmalarımız 2023-2024 sonbahar-kış sezonu koleksiyonlarını dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçılara sunacaklar. Gelecek fuarlarda yeniden pandemi öncesindeki gibi 30’lu sayıları yakalayacağımıza inanıyorum. Ayrıca seyahat engellerinin ve kısıtlamaların devam etmesi nedeniyle Uzakdoğulu rakip ülkelerden fuara çok az firma katılabiliyor. Bu durum Türk firmalarını daha fazla öne çıkarıyor.”

 

Dünyaca ünlü moda markaları yüzünü Türkiye’ye döndü

 

Burak Sertbaş, pandemi sonrasında 2021 yılı Eylül ayında düzenlenen PV Paris Fuarına fiziki olarak katıldıklarını, bu organizasyonun pandemi sonrasında 3’üncü milli katılım organizasyonu olacağını söyledi.

 

“Fuar; hayatın normalleşmesi, yurtdışı pazarlama faaliyetlerimize devam etmemiz tedarik zincirlerindeki risklerin yükselmesi, navlun maliyetlerinin artması nedeniyle moda markalarının yüzünü Türkiye’ye döndükleri bir ortamda oldukça önemli. 2022 yılı Şubat ayında düzenlenen PV Fuarı’na EHKİB milli katılım organizasyonu ile katılan firmaların da dahil olduğu yaklaşık 200 Türk firması katılmıştı. Fuar geneli katılımcı sayısı bin 200’dü. Türk katılımcı sayısı fuarın yaklaşık altıda birini oluşturuyor. 2022 yılı Şubat fuarını 25 bin profesyonel ziyaret etmişti.”

 

Yeşil dönüşüme hazır olduğumuzu göstereceğiz

 

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz, “Pandemiyle birlikte yakından tedarikin önemi artıyor, moda markalarının Türkiye’ye yoğun ilgisi nedeniyle ülke olarak bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Ayrıca fuarda moda sektörünün en önemli gündemi olan “sürdürülebilirlik”, sürdürülebilir, etik, şeffaf üretim konuları seminerlerde yoğun olarak işlenecek. Sektör olarak bu alanda da gelebilecek taleplere hazır olduğumuzu fuarı ziyaret edecek müşterilere, ziyaretçilere göstermek istiyoruz.” dedi.

 

EİB 15’inci Moda Tasarım Yarışması finalistleri Paris yolcusu

 

Fransa’nın 2021 yılında toplam 28 milyar dolar hazır giyim ürünü ithal ederken, Türkiye’nin Fransa konfeksiyon pazarından yüzde 6,5 pay aldığını açıklayan Uğuz sözlerine şöyle devam etti:

 

“Türkiye; Çin, Bangladeş ve İtalya’dan sonra Fransa’nın en çok konfeksiyon ithalatı yaptığı 4’üncü ülke konumunda yer alıyor. Ayrıca EİB 15’inci Moda Tasarım Yarışmaları finalistleri Can Encin, Gökhan Rençber, Aycan Hakalmaz, Gizem Mendi de fuarı ziyaret edecek. 16’ıncı yarışma finalistlerini gelecek fuara götürmeyi planlıyoruz. Moda Tasarım Yarışmasında finale kalan ve dereceye giren tasarımcılar para ödülü, Ticaret Bakanlığının onayı halinde yurtdışında dünyanın önde gelen moda okullarında eğitim görme hakkının yanında, EHKİB Yönetim Kurulunun onayı ile yine EHKİB tarafından milli katılım organize edilen uluslararası hazır giyim fuarlarını ziyaret etme şansı yakalıyor.”

 

Almanya, Hollanda, İngiltere ve Kuzey ülkelerine sektörel ticaret heyeti gündemde

 

Tala Uğuz, “2022 yılının ikinci yarısında EHKİB’nin öncelikleri arasında bulunan AHA (AegeanHasApparel) projesinin başta PV fuarı olmak üzere Birliğimizce gerçekleştirilecek yurtdışı etkinliklerde tanıtımını yaparak markanın uluslararası bilinirliğini artırmayı hedefliyoruz. Yılın ikinci yarısı için de Almanya, Hollanda, İngiltere ve Kuzey ülkeleri başta olmak üzere sektörel ticaret heyeti düzenlenmesi için paydaşlarla temas halindeyiz.” diye konuştu.

 

2022 Temmuz Premiere Vision Paris Fuarı’na katılacak firmalar;

 

AKCAKAYA GROUP TEKSTIL A.S.

AKKUŞ MODA TEKSTİL ÖRME SAN. VE TİC. A.Ş.

APAZ TEKSTİL DIŞ TİC. SAN. LTD. ŞTİ.

BAGGI TEKS.ITH.IHR.SAN.TIC.VE.A.S.

BETA KONF.TEKSTİL İHR.İTH.SAN.

CASA TEKSTIL SAN.VE TIC.AS.

DEMİRIŞIK TEKSTİL VE KONF SAN VE TİC A.Ş

DEMOTEKS TEKSTIL SAN TIC LTD STI

DND TEKSTİL İÇ VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.

EKEN TEKTİL SAN TİC A.Ş.

ERTEN TEKSTİL VE ÖRME SAN. TİC.LTD.ŞTİ

FAME TEKSTİL A.Ş.

GÜLSEN TEKSTIL SAN VE TIC LTD STI

İYA TEKSTIL SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI

LAMODA TEKS.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KNITWEAR

MERGÜ TEKSTİLl KONF. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 

MODALT TEKSTIL KONFEKSIYON SAN.VE TIC. LTD STI

ONTEKS TEKSTİL MAKİNA GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

RAL TEKSTİL A.Ş.

SEYFELI DIS TICARET LTD STI

TRİO GÖMLEK SAN.TİC. LTD. ŞTİ.

ZAROTEKS TEKSTİL İNŞ.TAAHHÜT İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-PARİS


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00