TÜRK IRAK DOSTLUK DERNEĞİ ESKİ BAŞKANI DEĞER`DEN ŞOK AÇIKLAMA!

Türk Irak Dostluk Derneğinin Genel Başkanlığını yapan ve Irakta STK ve Resmi Kurumlar ile irtibatı Bulunan Ünlü İş Adamı ve Siyasetçi Mehmet Emin Değer,Artuklu Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Ortaç ile Telefonda yaptı

13.06.2014 12:21:31 0
TÜRK IRAK DOSTLUK DERNEĞİ ESKİ BAŞKANI DEĞER`DEN ŞOK AÇIKLAMA!

Türk Irak Dostluk Derneğinin Genel Başkanlığını yapan ve Irakta STK ve Resmi Kurumlar ile irtibatı Bulunan Ünlü İş Adamı ve Siyasetçi Mehmet Emin Değer,Artuklu Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Ortaç ile Telefonda yaptığı görüşmede Türkiiye Gündemini sarsan  Son günlerin En önemli Konularından Biri olan İŞİD ve Musul Saldırılarına ilişkin çok önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mehmet Emin Değer Abdullah Ortaç’a yaptığı Açıklamalarda Konunun kesinlikle El Kaide veya İŞİD bağlantısını olmadığını,Konuyu araştırmak ve Bilgi edinmek üzere Irak’taki bazı Dostlarımdan bilgi istediğimde,Gelişmelerin Türk basınında yer aldığından çok farklı mecralarda geliştiğini ve Iraktaki sunni Aşiretlerin yıllardır zulme uğradıkları iddiası ile Güçbirliğine giderek,Bir Aşiretler Komitesi oluşturduklarını ve Aylardır süren çalışmalar sonucunda Musul’da Ordu mesuplarını ikna yolu ile Musul’u terk etmelerini sağladıklarını ve Silahsız  bir Hareket sonucunda iktidar  mücadelesi verdiklerini öğrendiğini ve Bu hareketin,kesinlikle,Türkiye karşıtı bir hareket olmadığını açıkladı.

Hareketin Eski saddam dönemi Subaylarının Yönetiminde Sunni aşiretlerin güçbirliğine gitmesi sonucunda oluşturulduğunu  ve Bu sonucun Bugün’ün sonucu değil uzun zaman sürdürülen çalışmalar sonucunda elde edilebildiğini belirten,M.Emin Değer,Bu hareketin burada durmayacağını ve Gelişerek devam edeceği yönünde izlenim edindiğini açıkladı.

M.Emin Değer bu konuyu Gerek Türk Dişişleri ile Gerek se diğer Kamu birimlerine ilettiğini ,yGörüşmelerine ilişkin detaylar konusunda hazırladığı Rapru yazılı olarak ilgili makamlara sunduğunu da ifade etti.

Irak`ta bulunan dostlarıyla kurduğu irtibattla ilgili edindiği izlenimler üzerine gazetecilerin sorularını cevaplayan İşadamı Mehmet Emin Değer, rehin tutulan konslosluk görevlilerinin iki gün içinde serbest bırakılacaklarını ve Türk konsolosluk görevlileri üzerinden Türkiye`ye mesajları  yollamayı amaçlandığını belirtti.

IŞİD DEĞİL, SADDAM`IN YARDIMCISI EL DURRİ

Gazetecilerin soruları üzerine Musul`u işgal edenlerin İŞİD üyeleri olmadıkları yönünde ciddi bir kanı oluştuğunu ifade eden Değer, İşgalcilerin Saddam Hüseyin`in başkan yardımcılığı görevini yürüten eski komutan İzzet İbrahim El-Durri`nin içinde olduğu bir hareket tarafından gerçekleştirildiğini ve sırada Musul`dan sonra Bağdat`ın olduğunu belirtti.

SIRADA BAĞDAT VAR

Halen ırak üzerinde petrol taşımacılığı yapan şirketin de sahibi olan İşadamı Mehmet Emin Değer açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Musul’da konsolosluğumuz mensuplarımızın rehin alınmasından sonra, Musul’daki aşiretlerle, Tikrit ve Bağdat’taki bazı dostlarla temasa geçtim. Onlardan aldığım bilgi Türkiye kamuoyunda dolaşan bilgilerden tamamen farklıdır. Bir kere Musul’u işgal eden hareket El-kaide bağlantılı IŞiD olduğunu şiddetle ret ediyorlar. Bu harekete aşiretler komitesi adını veriyorlar. Sunni aşiretler ve Saddam döneminin subayları ayriyeten Saddam’ın yardımcısı olan İzzet İbrahim El-Durri’nin içinde olduğu bir harekettir. 11 senedir Şia mezhep taassubunun maliki yönetimi ile sunniler üzerinde oluşturduğu bunaltıcı baskılar sonucunda bütün suni aşiretlerin destek verdiği bir harekettir. İhtiyatla yaklaşmak adına dışarıdan bir takım unsurların maksatlı olarak bu hareketin içinde olup olmadığı hususu önümüzdeki günler de daha netlik kazanacaktır. Musul’da görüştüğüm bir dost vasıtası ile rehin tutulan konsolosluk mensuplarının emniyette olduğunu ve 2-3 gün içinde bırakılacağını Türkiye ye de bazı mesajları olduğunu söylüyorlar. Bu hareketin Türkiye ile Irak Kürdistan’ının arasındaki ve petrol anlaşmasına karşı olduğu tezine katılmıyorum. Bu hareketin yarına kadar Bağdat’a dört cepheden gireceğini söylüyorlar. Hedef merkezi hükümeti ve Maliki’yi devirmek olduğunu vurguluyorlar. Irak farklı bir doğuma gebedir. Hayırlara vesile olsun."Açıklamasdında bulundu.

 

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 ABDULLAH ORTAÇ-ÖZEL HABER


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00