Türk Dünyası Antalya’da Kırgızistan Kültür Günlerinde Buluştu

Kırgızistan'ın bağımsızlığının 32'nci, Türkiye'nin kuruluşunun 100'üncü yılı ve ve Türk Dünyasının hafızası olan Cengiz Aytmatov'un doğumunun 95. Yıl Dönümü münasebetiyle Antalya’da “Kırgızistan Kültür Günleri” i düzenlendi.

Türk Dünyasından Haberler 1.12.2023 14:10:00 0
Türk Dünyası Antalya’da Kırgızistan Kültür Günlerinde Buluştu

Kırgızistan'ın bağımsızlığının 32'nci, Türkiye'nin kuruluşunun 100'üncü yılı ve ve Türk Dünyasının hafızası olan Cengiz Aytmatov'un doğumunun 95. Yıl Dönümü münasebetiyle Antalya’da “Kırgızistan Kültür Günleri” etkinlikleri düzenlendi.

 

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politkası Bakanlığı ve Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nin katkılarıyla Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakan Yardımcısı Timurlan Azhymaliev, Kırgızistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Rustam Koshonov, Kırgızistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Lina Sıdıkova, Cengiz Aytmatov'un kız kardeşi Roza Aytmatova, yabancı ülke temsilcileri, Türk Dünyası Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Türk Dünyası’nı Antalya’da buluşturan “Kırgızistan Kültür Günleri” etkinliği  yoğun ilgi vardı. Bu muhteşem etkinlikte kardeş ve dost ülkelerden, Türk diyarlarından, değerli birçok ismi buluşturdu.

 

Etkinliğin hem Kırgızistan hem de Türkiye için çok anlamlı olduğunun altını çizen Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kırgızistan'in bağımsızlığını tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu hatırlattı. Kırgızistan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkileri güçlenerek devam ettiğini vurguladı.

 

Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Bizim de ata yurdumuzla gönülden gönüle bir yolumuz var. Dilimiz, kültürümüz bir. Bu akşam bin yıl önce ayrıldığımız ama kalbimizden hiç çıkmayan ata yurdumuzdan bize esintiler getiren Kırgız kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kırgızistan’ın farklı ezgilerini eşsiz yorumlarıyla icra eden sanatçılar sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. Dans ekipleri misafirlere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19