TÜRK YILDIZLARININ TRABZON SEMALARINDA NEFES KESEN GÖSTERİSİ

Dünyada 8 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Yıldızları, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi organizasyonuyla kentte gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Belediye Haberleri 9.07.2019 09:35:37 0
TÜRK YILDIZLARININ   TRABZON SEMALARINDA NEFES KESEN GÖSTERİSİ

Dünyada 8 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Yıldızları, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi organizasyonuyla kentte gösteri uçuşu gerçekleştirdi.  

 

  Ortahisar sahili ve Ayasofya Müzesi civarında konuşlanan binlerce kişi, Türk Yıldızları’nın nefes kesen gösterisini büyük ilgiyle izledi. Yöresel sanatçıların konser verdiği etkinlikte konuşan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türk Yıldızları’nın millî gurur kaynağımız olduğunu belirterek, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.     Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, Trabzon’a renk, heyecan ve coşku katacağını ifade ettiği organizasyonu takip eden binlerce hemşehrisine hitabında, bu tür etkinliklerin ilerleyen dönemde daha çok yapılacağını söyledi.     Trabzon’un zengin kültürel, sanat ve ticarî geçmişi olduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Sıkıcı şehirler gelişemez. Şehrimizi; kültür sanat etkinlikleriyle, bir takım başka etkinliklerle daha çok buluşturmak ve daha çekici hale getirmek istiyoruz. İnşallah bizim dönemimizde bu tür etkinlikleri daha fazla yapacağız. Trabzon’da daha fazla sanat, daha fazla müzik olacak. Trabzon’u daha güzel bir şekilde tanıtacağız. Türk Yıldızları misafirimiz bugün. Onlar; ülkemizin, silahlı kuvvetlerimizin ve milletimizin gururu. Kendilerine ‘Hoş geldiniz’ diyorum. Bugün burada yüreklerimiz coşkuyla dolacak, inşallah bundan sonraki yıllarda programı daha da zenginleştirip festival şeklinde gerçekleştirecek ve geleneksel hale getireceğiz” diye konuştu.

 

  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de gösteri uçuşlarında dünyanın en seçkin timleri arasında gösterilen Türk Yıldızları’nı, Trabzon’da bir kez daha ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.     Konuşmaların ardından Trabzon Havalimanı’ndan havalanan uçaklar 30 dakika süren gösteride; ters tırmanış ve dönüş, iniş takım kesişimi, çift kesişim, iniş takımları terste selamlama, tip ucu ve üç boyutlu sema hareketlerinin yanı sıra, gökyüzüne çizdikleri kalp figürü ile izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.    


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00