TÜRK TANKLARI SURİYEDE COŞKU İLE KARŞILANDI

Suriye sınırındaki tanklardan IŞİD mevzilerine ateş açılıyor. Askeri kaynaklar tank birliklerimizin Suriye sınırından içeri girdiğini ve harekatın devam ettiğini bildirdi. Sınırda yoğun çatışmalar yaşanıyor..Türk Tankaları Özgür Suriye Ordusu mensupları t

24.08.2016 11:52:22 0
TÜRK TANKLARI SURİYEDE COŞKU İLE KARŞILANDI

Suriye sınırındaki tanklardan IŞİD mevzilerine ateş açılıyor. Askeri kaynaklar tank birliklerimizin Suriye sınırından içeri girdiğini ve harekatın devam ettiğini bildirdi. Sınırda yoğun çatışmalar yaşanıyor..Türk Tankaları Özgür Suriye Ordusu mensupları tarafından sevgi ile karşılandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen ve "Fırat Kalkanı" adı verilen harekat kapsamında tank birliklerinin  sınırından içeri girdiği bildirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 20 kadar tank ilerleyen saatlerde 'ye giriş yaparak IŞİD hedeflerini vuruyor.


Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre TSK, sabah saatlerinde Suriye'nin kuzeyine başlattığı, "Fırat Kalkanı" operasyonu çerçevesinde planlanan faaliyetlerini icra ediyor. TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen harekat kapsamında tank birlikleri Suriye sınırından içeri girdi. Halen süren harekatla hudut güvenliğinin sağlanması ve terör örgütü IŞİD ile mücadele kapsamında koalisyon güçlerine destek verilmesi amaçlanıyor.

TÜRKMEN BİRLİKLER TÜRK TANKLARINI COŞKU  İLE KARŞILADI

Cerablus harekatına katılan Sultan Murat Tugayı (Fetih tugayı), Suriye'ye giren Türkiye ordusuna ait tankları karşıladı.

Suriye sınırında mayın temizleme çalışmaları başka bölgelere kaydırılırken, mayınların temizlendiği alanlara ise tanklar sevk edildi.
 

TÜRKMENLERLE OMUZ OMUZA

Suriye'ye giren Türk tanklarını ilk karşılayanlar Türkmen birlikler oldu. Cerablus harekatına katılan Sultan Murat Tugayı, Türk askerlerini karşılayarak samimi görüntüler oluşturdu.

 

MEŞRU MÜDAFAA HAKKI KULLANILDI

Türkiye, DAİŞ terör örgütüne karşı uluslararası anlaşmalar ve TBMM'nin verdiği yetkiden kaynaklanan haklarını kullanarak sınır ötesi operasyon başlattı.

Türki?ye'ni?n, Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü DAİŞ'e ait hedeflerden yapılan atışlar ve terör saldırılarının ardından uluslararası anlaşmalar ve Meclis'in verdiği yetkiden kaynaklanan haklarını kullanarak gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyona uluslararası koalisyon unsurları destek sağlıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07