Türk Markaları Amerikan Film Yapımcılarını Üç Kıtada Ağırladı

VIP Turizm, Türk Hava Yolları ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünya prömiyerini 2016 Sevgililer Günü?nde birçok dijital ve VOD platformları üzerinden, ayrıca çeşitli uçuşlarda yapacak olan, genç bir kadının hayatının seyahatine çıkmasını anlatan ro

Turizm 17.12.2015 13:14:17 0
Türk Markaları Amerikan Film Yapımcılarını Üç Kıtada Ağırladı

VIP Turizm, Türk Hava Yolları ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünya prömiyerini 2016 Sevgililer Günü’nde birçok dijital ve VOD platformları üzerinden, ayrıca çeşitli uçuşlarda yapacak olan, genç bir kadının hayatının seyahatine çıkmasını anlatan romantik komedi filmi Non-Transferable’ı Amerikan izleyicisine sunuyor. Film Kime Niyet Kime Kısmet adıyla Türkçeleştirildi. 
Amerikan Youtube’unun popüler oyuncularını ve Youtube’a içerik oluşturan bir ekibi bir araya getiren Kime Niyet Kime Kısmet’in Türkiye’deki ilk çekimleri, benzersiz bir marka işbirliği ile üç kıtada ve Türkiye’de İstanbul, İzmir-Bademli, Efes, Pamukkale, Burdur-Sagalassos, Kapadokya ve Datça-Orhaniye bölgelerinde gerçekleştirildi. 
Ünlü ve sevilen oyuncuları eşsiz bir Türkiye programıyla ağırlayan VIP Turizm CEO’su Yasemin Pirinçcioğlu, önce oyunculara Türkiye’yi sevdirdiklerini, bu yolla samimi duyguların izleyiciye de geçtiğini kaydetti. 
 
Başrolde Türkiye
Bugüne kadar yapılan Türkiye tanıtımlarından çok daha basit bir anlatımla ve farklı bir yolla gerçekleştiğini anlatan Yasemin Pirinçcioğlu, VIP Turizm olarak 1968 yılından bu yana Amerikan seyahatseverleri Türkiye’de ağırladıklarını hatırlattı. VIP’in Türkiye programlarının, keyifli, renkli, tarihi ve kültürel değerleri tanıtıcı, eğitici, kimi zaman maceraperest ve romantik renkli deneyimler kazandırdığını belirten Pirinçcioğlu, Kime Niyet Kime Kısmet filminde bu tür bir seyahatle başrolde Türkiye’nin yer aldığını kaydetti. 
Kime Niyet Kime Kısmet, sevgilisinden yeni ayrılan genç bir kadının, eski erkek arkadaşı adına düzenlenen ve başkasına devredilemeyen seyahat rezervasyonlarının elinde kalmasını işliyor. Hikaye, filmin yönetmeni ve oyuncusu Branden Bradley tarafından 5 yıl önce “çağımızın seyahat yolcularının 90’lı senelerin romantik komedisi” olarak kaleme alındı. Geçen sene Kasım ayında, benzer bir hikaye gerçekten yaşandı. Bir adam, sosyal medya aracılığıyla, dünya seyahati için ayrıldığı kız arkadaşıyla aynı ismi taşıyan bir başka kadını aradığını duyurdu. Bu gerçek hikaye, bir anda 3 milyardan fazla tıklanma ve paylaşım toplayarak dünyanın en yaygın insan hikayesi haline geldi.  
 
Filmin oyuncu kadrosu ise Amerikalı genç izleyicilerin yakından takip ettiği yapımlarda rol alan isimler. İşte filmin gözde oyuncuları ve meşhur oldukları yapımlar:
Streamy ödüllü Ashley Clements (The Lizzie Bennet Diaries)
Shanpa Malcolm (Hey YoShanna) 
Joey Richter (Starkid)
Julia Cho (Hipsterhood)
Daniel Vincent Gordh (Starz’ Hollywood Acting Studio)
Jessica Andres (Emma Approved)
Christopher Nicholas Smith (Harvard Sailing Team) 
Branden Bradley (Squatters) – aynı zamanda filmin yönetmeni. 
Türkiye ayağında, film ekibi seyahat firması VIP Turizm tarafından ağırlandı, Türk Hava Yolları tarafından ulaşımları sağlandı. Ayrıca Martı Hotel Istanbul, The Hemithea Marina & Resort filme destek verirken, Argos Inn ve Borusan Oto da çekimlere katkıda bulundu. 
Non-Transferable, ilk gösteriminden itibaren, takipçileri için, karakterlerle ve filmin dünyasıyla etkileşim halinde olmaya olanak tanıyan sosyal paylaşımların ve vlogların (video-blog) kullanıldığı güçlü bir transmedya stratejisine sahip. Film, genç “trendy” gezginleri harekete geçiren bir içerik oluşturmayı amaçlarken aynı zamanda Türkiye’nin yanı sıra, VIP Turizm’in ve küresel ortaklarının dünya çapında tanıtımını da yapıyor. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00