TÜRK DİYANET VAKFI MARDİN`DE TANITIM PROGRAMI DÜZENLEDİ

Türkiye Diyanet Vakfı Tanıtım programı Mardin?de yapıldı. Tanıtım programına TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış ve Şube hizmetleri görevlisi Cemil Bedir katıldı.

Mardin 20.02.2017 08:26:26 0
 TÜRK DİYANET VAKFI  MARDİN`DE  TANITIM PROGRAMI DÜZENLEDİ

Türkiye Diyanet Vakfı Tanıtım programı Mardin’de yapıldı. Tanıtım programına TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış ve Şube hizmetleri görevlisi Cemil Bedir katıldı.

 

Türkiye Diyanet Vakfı Mardin Şubesi tarafından organize edilen program, Artuklu Fuat Yağcı Camii Müezzin Kayyımı Eray Gübay’ın Kur’an tilavetiyle başladı. Mardin İl Müftüsü ve TDV Mardin Şubesi Başkanı İsmail Çiçek açış konuşmasını yaptı. Konuşmasına Mardin’de personeli ile birlikte din hizmeti üretmeye imkân tanıyan Allah’a hamd ederek başlayan İl Müftüsü Çiçek, iyilik adına yapılan bütün çalışmalarda imam-hatip arkadaşlarını görmekten memnun olduklarını, bununla birlikte güçlerini Diyanet’ten alan bazı arkadaşlarının enerjilerini Diyanet dışında tükettiklerini görmekten de üzgün olduklarını sözlerine ekledi. Bundan böyle bütün imam hatip arkadaşları ile birlikte il genelindeki STK’lara şemsiye olmaya çalışacaklarını, üretecekleri projelere inanlardan destek isteyeceklerini söyledi.

 

Din, eğitim ve yayın hizmetleri, aile ve dini rehberlik alanında il müftülüğünde birçok proje hazırladıklarını söyleyen Çiçek, ilçe müftüleriyle projeleri kritik ettiklerini, önümüzdeki hafta itibari ile il genelinde görev yapan yirmi beş vaiz koordinatörlüğünde yürütmeyi planladıklarını ifade etti. Yapılacak arge çalışmalarına ve projelerin hayata taşınmasına her ilçeden imam arkadaşlarının destek vereceklerine inandıklarını söyledi.

 

TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış Diyanet Vakfının yaptığı faaliyetlerin yer aldığı geniş bir sunum yaptı. Konuşmasında Diyanet Vakfı'nın Türkiye’nin yanı sıra 135 ülkede faaliyet yürüttüğünü belirterek, "Hayırsever vatandaşlarımızın bizlere olan emanetlerini o ülkelere götürüp, oralarda mazlumların, mağdurların yaralarını sarmış olduğumuz gibi aynı zaman da oralarda eğitim müesseselerinin açılmasına yardım ve fırsat veriyoruz."  Bunun en büyük destekçisi sizlersiniz dedi. Yavuz Kocamış, Diyanet Vakfının eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetleri, yurt dışı ve yurt içinde yapılan çalışmalar, kurban hizmetleri, ramazan faaliyetleri, yardım kampanyaları ve daha birçok hizmeti ile dünya Müslümanlarının büyük çoğunluğunun yanında olmaya çalıştığını dile getirdi.

 

İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen programa İl Müftü Yardımcısı, ilçe müftüleri vaizler, şube müdürleri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve din görevlileri katıldı.

 

 İl Müftüsü İsmail Çiçek ve TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış ilçe müftüleri ile birlikte önce Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça’yı ziyaret etti sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Üniversite kampüsünde yaptırılan Camii inşaatında incelmelerde bulundu.

 

MARDİN KIZILTEPE İLÇESİ TDV HİZMET BİNASI AÇILDI

 

Kızıltepe halkına hizmet verecek şubenin açılışı, İl Müftüsü İsmail Çiçek ve TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş ve ilçe müftülerinin katılımıyla yapıldı. İl Müftüsü İsmail Çiçek törende yaptığı konuşmada “ TDV tarafından başlatılan iyilik hareketinin bütün yeryüzüne yayılması için var gücümüzle çalışacağız” diyerek Kızıltepe şubesi hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. 

 İl Müftüsü İsmail Çiçek ve TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış, Artuklu ve Kızıltepe İlçe Müftüleri ile beraber yapımı tamamlanmak üzere olan kız ve erkek yatılı Kur’an kurslarını ziyaret eti. Yavuz kocamış İnşaatı devam eden Şakir Nuhoğlu Camiinde de inlemelerde bulunduktan sonra Mardin'den ayrıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78