Turizm Sektöründe Yeni Soluk; TUROYD

14 Nisan 2017 tarihinde kurularak kısa sürede Türkiye?nin 81 ilinde ve 13 ülkede örgütlenen Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) ilk genel kurulunu, 14 Haziran 2017 tarihinde İstanbul Ümraniye`deki Crowne Plaza Hotel? de gerçekleştirdi.

Turizm 30.06.2017 12:36:04 0
Turizm Sektöründe Yeni Soluk; TUROYD

14 Nisan 2017 tarihinde kurularak kısa sürede Türkiye’nin 81 ilinde ve 13 ülkede örgütlenen Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) ilk genel kurulunu, 14 Haziran 2017 tarihinde İstanbul Ümraniye'deki Crowne Plaza Hotel’ de gerçekleştirdi. Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD), Yönetim Kurulu Başkanlığına deneyimli turizmci Ali Can Aksu seçilirken; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ise, Murat Toktaş oldu.

TUROYD’in Mersin’den ilk üyesi Sahil Martı Hotel ve Altın Orfoz Hotel’in Genel Koordinatörü Veli Akça oldu. Akça, derneğin kuruluş amacı hakkında bilgiler verdi.

3 AYDA BİN ÜYE

Türkiye’deki otel müdürleri ve otellerin operasyon müdürlerinin kurduğu TUROYD, son yıllarda zor günler yaşayan turizm sektörüne derin bir soluk aldıracak. Sektörün sorunlarına çözüm bulma noktasında görüş birliğine varan derneğin üye sayısı hızla artmaya devam ediyor. 3 ayda bin üye sayısına ulaşan derneğin hedefi 2 bin üyedir.

YÖNETİCİLERİN GÖRÜŞÜ ÖNEMLİ

TUROYD’in Türkiye ile uluslararası arenadaki profesyonel otel yöneticilerini bir araya getirerek, turizm sektöründe birlik ve beraberliği sağlamayı amaçlandığını ifade eden Akça,  derneğin profesyonel yöneticilerini de turizm politikalarında söz sahibi kılmayı hedeflediğini belirterek, şunları söyledi:

“TUROYD, Türkiye ekonomisi ile turizmine katkı sağlamak, işletmelere ve sektöre her alanda soluk aldırarak etkin bir biçimde değer kazandırmak ve sektörün etkin tarafı olarak otellerde işletme tarafında yaşanan sıkıntılara etkin çözümler üretmek amacıyla kurulmuştur.

Derneğimiz, otel müdürleri ve otellerin koordinatör müdürlerini kapsıyor. Bu yöneticiler, milyon dolarlık tesislerin emanet edildiği kişilerdir.Turizmin gelişmesine ve kalitenin artmasına fayda sağlayacağına inandığım bu derneğimizde Mersin’den Altın Orfoz Hotel ve Sahil Martı Hotel yöneticisi olarak ben de Yönetim Kurulunda üye olarak görev aldım.

Derneğimiz, otellere bilişim ağı kurarak toplu satın alma esnasında tedarikçi firmalardan kalite ile birlikte en uygun fiyatlarla ortak hareket ederek avantaj sağlamayı, Türkiye tanıtımında ülke yararına olacak ortak fikir projelerini hayata geçirmeyi, Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlamak için iş istihdamına yönelik hareket sağlamayı hedeflemektedir.

Bu tür çözüm platformlarında bizlerde söz sahibi olmak ve çözüme katkı sağlayacak projeleri sunmak arzusu içerisindeyiz.

Bu dernek biz yöneticilere bağlı bulunduğumuz mevkii, makam ve koltuğun bir süre sonra bitebileceği anlayışı ile hareket etmemiz gerektiğini tavsiye eder.

TUROYD olarak turizm kalkınmasında bir noktaya daha değinmek istiyoruz. İlgili bakanlığın yiyecek ve içecekte uygulanan 18 KDV’nin konaklamada olduğu gibi 8’e, ayrıca yüksek asgari ücret vergileri de daha uygun maliyetlere indirilmeli, işverenlerimizin daha çok iş istihdamına yönlendirilmesine teşvik edilmelidir.

TUROYD olarak deneyimli turizmcimiz Ali Can AKSU ve yönetim kurulu ile 81 ildeki biz deneyimli turizmciler bu yılın daha iyi geçmesi, hem tesislerimiz, hem de ülkemiz turizmi için el birliği ile gece gündüz sevdalısı olduğumuz turizme destek verme arzusundayız.” Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00